Δήμος Αμαρουσίου: Συγκινητική εκδήλωση «Παιδιά με Αναπηρία, Μητέρες με Δύναμη»

0

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη, της Γ. Γραμματέως Δημογραφικής και Οικ/κής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώς Γούλα, της οργανωτικά υπεύθυνης Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας και Εντεταλμένης Συμβούλου Αθλητισμού Ελένης Λέκκα-Καλατζάκη, του Προέδρου της ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα και της Προέδρου του Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνας Λιούτα,   πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο από κόσμο κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης, η εκδήλωση αφιερωμένη στις Μητέρες παιδιών με Αναπηρία, με τίτλο «Παιδιά με Αναπηρία, Μητέρες με Δύναμη».

Η εκδήλωση

Στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης έλαβε χώρα μία υπέροχη βραδιά που η συγκίνηση και τα χαμόγελα πλημμύρισαν όλους τους παρευρισκομένους αλλά και τους διαδικτυακούς επισκέπτες στα social media του Δήμου που παρακολούθησαν μέσω live streaming. Ακόμη πιο ξεχωριστή η  μουσική ορχήστρα του ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών). Οι δάσκαλοι της μουσικής Σταύρος Δεριζιώτης και Παναγιώτης Καψαμπέλης μάγεψαν  το κοινό με τις μοναδικές φωνές των παιδιών να ερμηνεύουν συνθέσεις των Μάνου Χατζηδάκη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χάρις Αλεξίου,  Αρλέτας.

«Στηρίζουμε τη μητέρα όλο το χρόνο»

O Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου αφού συνεχάρη όλους για το έργο και την προσφορά τους τόνισε μεταξύ άλλων: «Η μητέρα είναι το πρόσωπο που όσα χρόνια και αν περάσουν θα βλέπει πάντα το παιδί της, ως παιδί και η επιβράβευση θα είναι πάντα το κυρίαρχο συναίσθημα στις χαρές και η συμπόνοια στις λύπες. Αυτή τη Μητέρα εμείς ως Δημοτική Αρχή τη στηρίζουμε 365 ημέρες το χρόνο. Μέσα από τις Κοινωνικές μας Δομές και Υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας το σύνολο των υποδομών μας που εξυπηρετούν παιδιά, μητέρες και οικογένειες. Ακόμη έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία σε δράσεις εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης που αποφορτίζουν το ρόλο της Μητέρας.(…) Σήμερα εξαιρετικά, αφιερώνουμε την Ημέρα αυτή στις Μητέρες παιδιών με αναπηρία. Σε αυτές τις υπέροχες γυναίκες που βάζουν στην άκρη τα θέλω και τις επιθυμίες τους και που αφιερώνονται με όλη τους τη δύναμη στη στήριξη των παιδιών τους λέμε ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ». Οι φορείς και σύλλογοι που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο στην πόλη μας, είναι εδώ σήμερα. Τους στηρίζουμε όλους με όλες μας τις δυνάμεις. Το έργο μας γίνεται με σεμνότητα και ταπεινότητα και είναι καθημερινό. Και πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης που ενεργοποιείται στο Σικιαρίδειο είναι ένα παράδειγμα της βούλησής μας”.  Τέλος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη δρομολόγηση ενεργειών  για τη δημιουργία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (με τη βοήθεια της ΚΕΔΕ και των Υπουργείων Εσωτερικών & Εργασίας) καθώς και τη ειδικότερη βοήθεια σε Συλλόγους Γονέων με πόρους».

Τιμητικά βραβεία

Απονεμήθηκαν Τιμής Ένεκεν βραβεία και αναμνηστικά δώρα στις μητέρες και τα παιδιά τους: Μαρία Μπιλιλή & Ντέπη Μπιλιλή, Μαριλένα Γερογιάννη & Άννα Κυρώζη, Καλλιόπη Λαουτάρη & Γιαννακουλάκος Νικόλαος, Μαγιόρκα Αναγνωστάκη-Τριανταφύλλου & Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου.

Επίσης έλαβε τιμητική πλακέτα η Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού Ελένη Λέκκα-Καλατζάκη από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου για το έργο τόσο το δικό της όσο και των μελών της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία και της Φωτεινής Βρύνα, Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας ΕΝ.ΠΕ. και Αν. Δοικήτριας Γ.Ν.Δ.Α. «Αγία Βαρβάρα» στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δημοτικής Επιτροπής Αμαρουσίου με την Ένωση Περιφερειών της χώρας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ