Δήμος Βύρωνα: Δωρεάν στειρώσεις & εμβολιασμοί δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

0

Ο Δήμος Βύρωνα επιδιώκοντας να περιορίσει τον αριθμό των αδέσποτων σκύλων και γάτων και ταυτόχρονα να διευκολύνει τους κηδεμόνες ζώων που δυσκολεύονται να καταβάλλουν το κόστος της στείρωσης τους, επεκτείνει το πρόγραμμα στείρωσης ώστε εκτός από τα αδέσποτα να περιλάβει και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πολιτών που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου αφορά άτομα με αναπηρία, άνεργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. και διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Επίσης το μέτρο ισχύει και για πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα ως 10.000 προσαυξημένο κατά 2.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Όσοι πολίτες ανήκουν στις πιο πάνω κατηγορίες μπορούν να στειρώσουν, να σημάνουν ηλεκτρονικά και να εμβολιάσουν δωρεάν το ζώο τους, στον κτηνίατρο που έχει αναλάβει το πρόγραμμα στείρωσης του Δήμου.

Επιπλέον ο Δήμος Βύρωνα χορηγεί δωρεάν ζωοτροφή για έξι μήνες σε όλους τους δημότες ως κίνητρο για:

Στείρωση, εμβολιασμό και σήμανση του ζώου τους

ή

Υιοθεσία αδέσποτου του Δήμου Βύρωνα

Οι ενδιαφερόμενοι για τις παραπάνω δωρεάν παροχές, μπορούν να τηλεφωνούν:   Τμήμα Αστικής Πανίδας, υπεύθυνη  Ταξιαρχούλα Παπαϊωάννου.

Υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων ζώων του Δήμου μας. Όσες και όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα που δεν είναι στειρωμένα, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αστικής Πανίδας ώστε να δρομολογηθεί η στείρωση και ο εμβολιασμός τους.

Ας βοηθήσουμε όλοι για ένα Βύρωνα με λιγότερα αδέσποτα και περισσότερη ευαισθησία για τα ζώα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ