Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Στέγαση & Εργασία»

0

Στους 43 πρώτους Δήμους της χώρας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Στέγαση & Εργασία» του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, είναι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, μετά από σχετικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

 

Τι είναι το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» στοχεύει στην επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα. Προβλέπει την επιδότηση ενοικίου, την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες. Παράλληλα, παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίησή τους, ώστε να αναλάβουν σταδιακά την ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας και να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό.

 

Ποιοι είναι ωφελούμενοι

Στις ωφελούμενες ομάδες του Προγράμματος, περιλαμβάνονται:

– Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια.

– Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ως άστεγοι και διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.

– Γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας.

– Άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας.

 

Γ. Βούρος: « Κοινωνική πολιτική σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη »

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, ανέφερε: «Όπως έχω πει πολλές φορές, η κοινωνική πολιτική για εμάς δεν αποτελεί απλά έναν τίτλο σε ένα προεκλογικό πρόγραμμα ή μια επικεφαλίδα σε μία έκθεση ιδεών ή σε μία συνέντευξη. Κοινωνική πολιτική σημαίνει δράση, σημαίνει προσπάθεια, σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη. Από τις πρώτες κινήσεις λοιπόν που κάναμε αναλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου ήταν να στρέψουμε το βλέμμα μας σε όλες εκείνες τις δομές που εξυπηρετούν ευάλωτους συμπολίτες μας. Ανακαινίσαμε πλήρως το κοινωνικό φαρμακείο, αναβαθμίσαμε τη λειτουργία του κοινωνικού ενδυματοπωλείου, διατηρώντας παράλληλα σε υψηλό επίπεδο όλες τις προϋπάρχουσες δομές όπως π.χ. τα κοινωνικά παντοπωλεία του Δήμου κλπ. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Πρόσφατα εγκαινιάσαμε μία νέα δομή στην πόλη μας το κοινωνικό εστιατόριο, ενώ σε συνεργασία και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σπ. Μπερδέση και την κοινωνική υπηρεσία κάναμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να ενταχθούμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας. Στο ίδιο μοτίβο πρόκειται να συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες της θητείας μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ