Δήμος Σαρωνικού: Αυτοψίες σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις

0

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες και οι καταγραφές των ζημιών από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις και καλλιέργειες στον Δήμο Σαρωνικού 

Κατόπιν σχετικής εντολής απο την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με απόλυτο στόχο να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες και να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν όσοι συμπολίτες μας είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αθ. Αυγερινός συντονίζει από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες υπηρεσίες και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Χρ. Γκίνη με στόχο την συγκέντρωση των απαιτούμενων δεδομένων για τις  πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Έως τώρα στον Δήμο Σαρωνικού έχουν υποβληθεί πέντε αιτήσεις, εκ των οποίων τέσσερις αφορούν πυρόπληκτες επιχειρήσεις που υπέστησαν ολική ζημιά, ενώ μία σχετίζεται με ιππικό όμιλο που έχει βλάβες σε σταβλικές εγκαταστάσεις, κτήρια και εξοπλισμό.

Κτηνίατρος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε.Α.Α. επισκέφτηκε το Δημαρχείο Σαρωνικού για να παράσχει χρήσιμες πληροφορίες και σημαντική ενημέρωση προς τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους.

Αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός σημείωσε:

“Για μια ακόμη χρονιά βλέπουμε ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης έχουν επιφέρει επιδείνωση στην ένταση και στη συχνότητα  των φυσικών καταστροφών. Με την αυταπάρνηση των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και των εθελοντών μας,  καταφέραμε με πολύ κόπο να ελέγξουμε την πυρκαγιά.

Αναφορικά με το θέμα των αποζημιώσεων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ακολουθώντας τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής για ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, αμέσως βρέθηκα μαζί με τα κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην πρώτη γραμμή του προβλήματος και σε αγαστή συνεργασία με το Δήμαρχο Σαρωνικού προχωρούμε στην καταγραφή των ζημιών, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας που επλήγησαν επαγγελματικά πολύ γρήγορα να ξανασταθούν στα πόδια τους.”

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ