Δίκη Πισπιρίγκου: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των γιατρών-τι είπαν για την κατάληξη της Τζωρτζίνας

0

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των γιατρών του νοσοκομείου του Ρίου και η ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου πέρασε στο στάδιο εξέτασης μαρτύρων από το Ωνάσειο νοσοκομείο.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Κυριακούλης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του κοριτσιού στο Ωνάσειο και για το διάστημα που ο ίδιος είχε εφημερία, δεν είχε λάβει χώρα κάποιο επεισόδιο του παιδιού.

«Εμείς δεν είχαμε κάποια ενημέρωση από το νοσοκομείο του Ρίου για υποψίες κακοποίησης της Τζωρτζίνας. Αυτό το άκουσα μετά το θάνατο του παιδιού στο Αγλαΐα Κυριακού. Η Τζωρτζίνα ήρθε σε εμάς από το νοσοκομείο της Πάτρας τον Μάιο του 2021 με την αιτιολογία της αξιολόγησης και τοποθέτησης απινιδωτή. Έμεινε σε εμάς ένα μήνα, τοποθετήθηκε ο απινιδωτής και συνέχισε τη νοσηλεία του στη Πάτρα» εξήγησε ο παιδίατρος.

Πρόεδρος: Στην κατάθεσή σας αναφέρεστε για ένα επεισόδιο σπασμών στις 11 Μάιου του 2021. Είπατε ότι είχε πυρετό, προσήλωση βλέμματος, αποκορεσμό ως 90% πτώση σφίξεων.

Μάρτυρας: Σωστά. Δεν ήμουν παρών

Πρόεδρος: Αυτό το περιστατικό μπορεί να έχει σχέση με κάποια λοίμωξη που είχε το παιδί το πρώτο 24ωρο που είχε εισαχθεί σε εσάς. Δικαιολογείται από τη λοίμωξη; Έχει σχέση με τη τετραπληγία;

 

Μάρτυρας: Είναι ένα παιδί που είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, αυτά τα επεισόδια είναι στο φάσμα των όσων αναμένουμε. Θεωρώ ότι ο πυρετός πυροδότησε τους σπασμούς. Ναι μπορούν να προκληθούν επεισόδια σπασμών σε παιδιά με εγκεφαλικές βλάβες. Είναι στα πλαίσιο των αναμενόμενων αντιδράσεων.

Εξηγώντας στη συνέχεια τη φράση της ανακριτικής του κατάθεσης, στην οποία είπε πως «δεν περιμέναμε να έχει τόσο σύντομη κατάληξη η Τζωρτζίνα», ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο πως η επιβίωση ενος παιδιού με τόσο σοβαρό νόσημα εξαρτάται από τη φροντίδα που θα έχει και το κράτος στο οποίο ζει.

«Εμείς πληροφορηθήκαμε για το θάνατο του παιδιού στο Παίδων και ήταν έκπληξη για όλους. Δηλαδή αν υπήρχε μια πιθανότητα αυτά τα επεισόδια να ανακοπούν ….ο απινιδωτής μπορεί να δώσει ρεύμα για μια αρρυθμία. Επίσης αυτές οι συσκευές μπορούν να δώσουν ρεύμα και να ενεργοποιήσουν τη καρδιά όταν οι σφίξεις υποχωρήσουν. Από καρδιολογική άποψη ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε για να στηρίξουμε αυτό το παιδί».

Πολιτική Αγωγή: Την κεταμίνη την γνωρίζετε;

Μάρτυρας: Σαφώςν

Πολιτική Αγωγή: Πότε την χρησιμοποιείτε;

Μάρτυρας: Είναι πολύ χρήσιμο φάρμακο, το χρησιμοποιούμε καθημερινά στις ΜΕΘ έχει κατασταλτική δράση δεν επηρεάζει την αναπνοή.

Πολιτική Αγωγή: Έχετε χρησιμοποιούσε ποτέ σε ανάνηψη κεταμίνη;

Μάρτυρας: Όχι.

Υπεράσπιση: Ο κ. Ηλιάδης φέρεται να επέμενε να τοποθετηθεί ο απινίδωτης και ο κ. Παπαγιάννης όχι. Γνωρίζετε για αυτή τη διαφωνία;

Μάρτυρας: Όχι.

Υπεράσπιση: Όταν έγινε το περιστατικό της 11ης Μαΐου του 2021 γνωρίζετε που βρίσκονταν η κ. κατηγορουμένη;

Μάρτυρας: Δεν ήταν εκεί, γνωρίζω ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.

Υπεράσπιση: Τα επισκεπτήρια στη ΜΕΘ πότε γίνονταν;

Μάρτυρας: Είναι περιορισμένα και αυστηρά και λόγω της πανδημίας είχαν γίνει ακόμη πιο αυστηρά. Στη περίπτωση της Τζωρτζίνας είχε δοθεί άδεια ώστε να την επισκέπτεται η μητέρα της κατ’ εξαίρεση και τις απογευματινές ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ