Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα του χθεσινού 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

0

Πρώτος τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο ο Χ. Πιτσώλης και στις Γυναίκες η Β. Κωνσταντινοπούλου 

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ήταν ο νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας ο οποίος συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΣΕΓΑΣ. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος και τρίτος ο Κωνσταντινος Σταμούλης.

Το πρώτο βραβείο στον μεγάλο νικητή απένειμαν στέλεχος της περιφέρειας και η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα.

Εντυπωσιακός ήταν ο αγώνας του Μαραθώνιου και στην κατηγορία των γυναικών. Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού. Δεύτερη η Κατερίνα Ασημακοπούλου και τρίτη η Ράνια Ρεμπούλη.

Οι Έλληνες αθλητές που μπήκαν πρώτοι στο Καλλιμάρμαρο αποθεώθηκαν από τους θεατές, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης.

Παρόντες στο Παναθηναικό Στάδιο ήταν: Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, ο Γ. Γραμματέας Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σ. Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ι. Κούβελος.

Να σημειωθεί πως ο Νέστορας Κολιός και η Μαρία Κάσσου ήταν οι νικητές στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, που ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας και διεξήχθη στο πλαίσιο του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Επισημαίνεται πως  39ος Μαραθώνιος Αθηνών φέτος είχε περίπου 45.000 συμμετοχές, εκπροσώπους από 92 χώρες και 126 εθνικότητες. Η εκκίνησή του δόθηκε στις 9 το πρωί στον Μαραθώνα και στη μήκους 42.195 μέτρων διαδρομή μέχρι το Καλλιμάρμαρο.

Την έναρξη της ιστορικής διαδρομής που είχε ως αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα, κήρυξαν η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα μαζί με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Σ. Τσίρκα κ.

Παρόντες ήταν:  η Υφ. Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε ζητήματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ