Δημοσκόπηση: Πρώτος σε προτίμηση ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο Κουτσούμπας και τρίτος ο Βελόπουλος- Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

0
Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η PRORATA και παρουσίασε το ATTICA TV, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα ευρύ προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα προηγείται με ποσοστό 34,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 11,5%, ενώ το ΚΚΕ παρουσιάζει μια σημαντική άνοδο στο 9,5%.

Επιπλέον, η Ελληνική Λύση ενισχύεται σημαντικά, φτάνοντας το 6%, ενώ οι Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας κινούνται σε ποσοστά που κυμαίνονται από 2 έως 3,5%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων υπερβαίνει το 10%.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου αναδεικνύει τις πολιτικές συνέπειες των φονικών πλημμυρών στη Θεσσαλία και των καλοκαιρινών πυρκαγιών.

Επιπλέον, παρέχει τις πρώτες αξιολογήσεις της κοινής γνώμης σχετικά με την εκλογή του Κασσελάκη ως ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τη γενική εικόνα των πολιτικών αρχηγών, το 37% των συμμετεχόντων εκφράζει θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό 28%, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος ακολουθεί με 22%.

Οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν θετικές αξιολογήσεις από το 17% των απανταχού πολιτών.

Στις Περιφερειακές εκλογές, η έρευνα καταγράφει, ισχυρό προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά έναντι των αντιπάλων του στην εκλογική κούρσα για την περιφέρεια Αττικής.

Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος περιφερειάρχης εμφανίζεται να αποσπά το 40% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Σγουρό (13,5%) και τον Γιώργο Ιωακειμίδη (12%).

Σε αυτή την περίπτωση υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (20%), με τους περισσότερους από αυτούς (23%) να δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, στη μάχη του Δήμου Αθηναίων, η έρευνα εμφανίζει τον Κώστα Μπακογιάννη να συγκεντρώνει ποσοστό 38%, έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη, 9% του Χάρη Δούκα, 8,5% του Νίκου Σοφιανού και 8,5% του Ηλία Κασιδιάρη.

Σε 15,5 % ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων, οι περισσότεροι των οποίων δηλώνουν ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ