Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Αλβανό καταζητούμενο – Όλες οι εξελίξεις

0

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε χθες για τον Αλβανό που καταζητείται ως εμπλεκόμενος στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο Αλβανό που θεωρείται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από ομάδα οπαδών, έχει φτάσει ήδη από χθες στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει. Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες.

Ο Αλβανός που κατηζείται στην πατρίδα του, είναι το 11ο μέλος του τάγματος εφόδου χούλιγκαν που συμμετείχε στην επίθεση στον Άλκη Καμπανό και την παρέα του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Με την πα΄ραδοση του «Αθηναίου» χθες, είναι ο μόνος ο οποίος δεν έχει ακόμα συλληφθεί για την υπόθεση, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ.

Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών

Ξεκινούν οι απολογίες από τους φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας Άλκη από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, καθώς όλοι τους αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας. Οι εμπλεκόμενοι διώκονται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, ενώ με ενδιαφέρον για την τελική έκβαση της υπόθεσης, αναμένεται η ταυτοποίηση του κατεξοχήν δράστη της δολοφονίας του άτυχου φοιτητή, τη στιγμή που οι 8 συλληφθέντες δείχνουν μέχρι τώρα ως υπαίτιο τον 21χρονο Έλληνα, Γ.Κ και ως «εγκέφαλο» της επίθεσης τον 23χρονο Αλβανό.

Παραδόθηκε χθες ο 25χρονος

Ο 25χρονος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος, επονομαζόμενος και «Αθηναίος», είναι ο λογιζόμενος από τις Αρχές ως σκληρός χούλιγκαν της θύρας 4 του ΠΑΟΚ, ο οποίος παραδόθηκε χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη συνοδεία του συνηγόρου του, για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βελαλόπουλος, ο οποίος κατοικεί σε περιοχή της Αθήνας, ζούσε τον προηγούμενο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργαζόταν ως ντελιβεράς. Κατά συνέπεια, απομακρύνεται το σενάριο ο 25χρονος να ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, μόνο και μόνο για να συμμετάσχει στην «παγανιά θανάτου», με θύμα τον άτυχο Άλκη.

Η κατάθεση του 23χρονου συλληφθέντα

Όσον αφορά τους υπόλοιπους συλληφθέντες είναι εμφανές ότι έχει ξεκινήσει ένα πινγκ πονγκ αλληκατηγοριών. Ο 23χρονος Αλβανός παραδέχτηκε πλέον ότι ήταν παρών στο φονικό συμβάν, αλλά υποδεικνύοντας ως δράστη της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα, Γ.Κ. «Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα με την άφιξη τους στο σημείο στάθμευσαν εν μέσω της οδού Πλαστήρα στη συμβολή με την οδό Γαζή, το δε τρίτο κινήθηκε αριστερά στην οδό Γαζή. Επειδή δεν ήμουν σε θέση να βλέπω όλο το σκηνικό, καθώς επέστρεψα, στο όχημα που οδηγούσα γιατί κύλησε στη Ν.Πλαστήρα και επέστρεψα για να το ακινητοποιήσω», υποστήριξε ο 23χρονος συλληφθείς.

Ο 20χρονος A.G. από την Αλβανία, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που έκανε η συμμορία τους, δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με κράνος από τον έναν από τους δύο φίλους του Άλκη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πιθανώς από το χτύπημα που δέχτηκε, αυτοτραυματίστηκε στο χέρι πιθανώς από το μαχαίρι που κρατούσε».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς, ο ίδιος μαζί με τον Α.G., βρίσκονταν πριν την επίθεση στον αγώνα βόλεϊ, στο γήπεδο «Παλατάκι».

Η κατάθεση αστυνομικού

«Ανέφερε επίσης ότι ο … κατάγεται από την Κορυτσά και κρατούσε μαχαίρι κατά την επίθεση, ο … είναι φίλος του… και είναι μέλος του Συνδέσμου Οπαδών του ΠΑΟΚ «Μακεδόνες», ότι οι τέσσερις επιβαίνοντες στο Renault clio κρατούσαν σιδερένιους σωλήνες κατά την επίθεση , ότι ο … κρατούσε κατά την επίθεση ξύλινο στειλιάρι , ότι ο … κρατούσε δρεπάνι με το οποίο τραυμάτισε το θύμα και τους παθόντες, ότι ο Υπήκοος Αλβανίας … κρατούσε μαχαίρι με το οποίο κατάφερε τραύματα. Επίσης ανέφερε ότι στο τρίτο αυτοκίνητο VW POLO ενδέχεται να υπήρχε και 5ο άτομο το οποίο να συμμετείχε στην επίθεση», κατέθεσε ο αστυνομικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ