Δύο δις ευρώ για το ρεύμα τον Σεπτέμβριο: Τι σχεδιάζεται για την ενίσχυση νοικοκυριών κι επιχειρήσεων

0

Στα 2 δις ευρώ ανέρχεται η συνολική ενίσχυση νοκοκυριών και επιχειρήσεων προκειμένου να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, τόνισε ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας βελτιώνεται από την μείωση ανεργίας, την αύξηση των εισπράξεων από τον τουρισμό, τις συνεχιζόμενες επενδύσεις, την αύξηση κατώτατου μισθού.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι πολίτες προχωρούν στην κάλυψη των φορολογικών υποχρεώσεων χωρίς να σημειώνεται συρρίκνωση των καταθέσεων.

Αυτή την καλή εικόνα, πρόσθεσε, θολώνει ο πληθωρισμός και τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Πολιτεία έχει χτίσει γραμμές άμυνας για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε, ώστε να καλύψουμε μέρος της επιπλέον επιβάρυνσης», ανέφερε και πρόσθεσε πώς τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι η επιδότηση θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ, που σημειώνει ότι η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ