Δώρα στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ μοίρασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

0

Τα παιδιά της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ), επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να μοιράσει δώρα στα παιδιά εν όψει και των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ παράλληλα περιηγήθηκε στους χώρους αποκατάστασης και θεραπείας.

Ο Γ. Πατούλης μαζί με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες, ευχήθηκαν χρόνια πολλά στα παιδιά και τα στελέχη της ΕΛΕΠΑΠ.
Τον κ. Πατούλη κατά την επίσκεψή του, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου,υποδέχθηκε στη δομή η Πρόεδρος της Εταιρείας Ε. Σκουτέλη, η Ά Αντιπρόεδρος κα Μαριάννα Μόσχου και μέλη της διοίκησης και του προσωπικού της Δομής. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γ.Βλάχος.

Επισημαίνεται πως ο Οργανισμός ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1937 και επί 85 συναπτά έτη έχει φιλοξενήσει και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πάνω από 110.000 παιδιά, ενώ στα 6 παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, στηρίζονται καθημερινά πάνω από 1.000 παιδιά.

Η Δομή σήμερα υποδέχεται βρέφη, παιδιά και ενήλικες, και τους προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα, εκπαίδευση και ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα πλαισιώνει και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειές τους.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Πρώτα απ΄όλα να δώσουμε ένα μεγάλο χειροκρότημα σε όλα αυτά τα γενναία παιδιά για τα μεγάλα ή μικρά βήματα ζωής που καλούνται να κάνουν από πολλή τρυφερή ηλικία. Παράλληλα, θέλω να συγχαρώ θερμά την Πρόεδρο Ελ. Σκουτέλη και όλο το προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν για πολλές δεκαετίες, δίνοντας με την καρδιά τους κάθε στήριξη στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους και κάθε ουσιαστική βοήθεια, ώστε να επιτύχουν την ομαλή κοινωνική και σχολική ένταξή τους στην τυπική εκπαίδευση.

Σε αυτή τη μεγάλη σας προσπάθεια, να είστε βέβαιοι πως η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά θα είμαστε έμπρακτα και σταθερά στο πλευρό σας, ανταποκρινόμενοι σε κάθε κάλεσμα συμπαράστασης, βοήθειας και έργου, το οποίο θα διευκολύνει την άριστη – με όλη τη σημασία της λέξης- αποστολή σας που είναι να είστε δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειές τους, σε κάθε βήμα κατάκτησης εννοιών και όρων ζωής όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη και η ενσωμάτωση στον κοινωνικό ιστό με ισότιμο και δίκαιο τρόπο.

Σε αυτό το δρόμο θα είμαστε συνοδοιπόροι, ώστε τα αδύνατα να γίνουν δυνατά και όπως πολύ εύστοχα αναφέρετε να επιβεβαιωθεί για ακόμη μια φορά ότι «τα γενναία παιδιά είναι ανίκητα». Εύχομαι με αγάπη, καλές γιορτές και καλή δύναμη σε όλους σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ