Εισβολή στην Ουκρανία: Στην Τουρκία ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων – Προειδοποιήσεις Ζελένσκι για «προδότες»

0

Νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αναμένονται σήμερα στην Τουρκία. Αντιπροσωπείες των Ουκρανών και των Ρώσων θα συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας και τον τερματισμό του πολέμου.

Χθες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας σε ρωσικά ΜΜΕ άφησε παράθυρο για πρόοδο στις συνομιλίες των διπλωματών λέγοντας πως η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη να συζητήσει ένα «καθεστώς ουδετερότητας».

Ωστόσο, στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε τους συμπατριώτες του εναντίον κάθε συνεργασίας με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Σε διάγγελμά του το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους απηύθυνε αυστηρό μήνυμα πως τους «φαινομενικά ανόητους» οι οποίοι είπε πως συνεργάζονται με τον ρωσικό στρατό.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτοί (σ.σ. οι Ρώσοι) απορρίπτουν ακόμη και τον δικό τους λαό. Τι νομίζετε πως θα κάνουν με τους ξένους προδότες;»

Διεμήνυσε στους Ουκρανούς που το σκέφτονται να επανεξετάσουν τη στάση τους. «Ξέρω όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πολυσκέφτονται τα πράγματα». «Αλλιώς δεν θα γίνονταν προδότες».

Νέα επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν

Στο μεταξύ, νέα επικοινωνία είχαν Πούτιν και Ερντογάν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής προεδρίας, ο Ρώσος πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του αναφέρθηκαν στην τελευταία κατάσταση του πολέμου και στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Και οι δύο συμφώνησαν να διεξαχθούν οι συνομιλίες στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Ερντογάν υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ