ΕΚΤΑΚΤΟ: Γενική αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της κακοκαιρίας

0

Γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοινώθηκε για αύριο Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς» που πλήττει από νωρίς το πρωί την Αττική.

Μάλιστα αύριο δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Το ενδεχόμενο αυτό είχε αφήσει ανοιχτό από σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονομού, λέγοντας ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται με γνώμονα την εξέλιξη του φαινομένου της κακοκαιρίας.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, νωρίτερα, σε ενημέρωση για την πορεία του φαινομένου της κακοκαιρίας, σημείωσε πως τα πρωτοφανή, όπως τα χαρακτήρισε, φαινόμενα θα συνεχίσου μέχρι και αύριο, ενώ για την αυριανή ημέρα σημείωσε πως κύριο πρόβλημα θα είναι ο παγετός.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να δουν βελτίωση από το μεσημέρι, ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος του παγετού, ειδικά τις βραδινές και πρωινές ώρες.

Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται με την πρωτοφανή είκονα εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική οδο και αναφέρθηκε στην προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική οδό.

Ο κ. Στυλιανίδης επέρριψε ευθύνες στην εταιρεία της Αττικής οδού για την διαχείριση σημειώνοντας πως εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθούν ευθύνες.

Πριν από λίγη ώρα τέθηκε σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο απεγκλωβισμού, αρχικά των πολιτών που έχουν κολλήσει εδώ και πολλές ώρες στην Αττική οδό, από την Πυροσβεστική και τον Στρατό, ο οποίος βγήκε στους δρόμους για να αντιμετωπιστεί το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο.

Για το απίστευτο μποτιλιάρισμα στην Αττική οδό ζητήθηκε ήδη προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ