Ελευσίνα: Στο Πράσινο Ταμείο το πάρκο του κέντρου Καλλιτεχνικής απασχόλησης

0

Για πρώτη φορά μετά την κατασκευή του, ο Δήμος Ελευσίνας εντάσσει το Κέντρο Καλλιτεχνικής Απασχόλησης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Η χρηματοδότηση αφορά στην προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Καλλιτεχνικής Απασχόλησης, το οποίο και τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας.

Η μελέτη, που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, αφορά στην αναβάθμιση του υφιστάμενου πάρκου, που βρίσκεται απέναντι από τη στρατιωτική μονάδα ιπτάμενων και συνορεύει με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, με την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του πάρκου, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου, σύγχρονου και φιλικού για όλες τις ηλικίες.

Στόχος είναι η δημιουργία πάρκου για παιδιά όλων των ηλικιών, εκσυγχρονισμένων χώρων άθλησης, σημείου συνάθροισης και η αναβάθμιση του υφιστάμενου θεάτρου.

Το Κέντρο Καλλιτεχνικής Απασχόλησης αλλά και εν γένει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αποτελούν πόλο έλξης για παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ στις δομές του φιλοξενούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Η αναβάθμιση και ανάπλασή του, θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου αναψυχής, για δημιουργική απασχόληση.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η ένταξη του πάρκου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και μάλιστα, για πρώτη φορά μετά την κατασκευή του, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών μας με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την Κοινωφελή Επιχείρηση, στο γενικότερο πλαίσιο εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων που επιδιώκουμε. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ένας χώρος που φιλοξενεί κυρίως παιδιά, θα αναβαθμιστεί και θα αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο, προκειμένου να αποτελέσει έναν ασφαλή και σύγχρονο χώρο αναψυχής τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες του».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ