Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, στη Βιομηχανική Περιοχή Δράμας 

0

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης πραγματοποίησε, σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις δύο καινοτόμων ελληνικών εταιριών στη Δράμα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αναφορικά με τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για γνωστή εταιρία,  η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, αναπτύσσοντας σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, συσκευασίας και διακίνησης αγροτικών προϊόντων και την εταιρία, η οποία κατασκευάζει εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

Ειδικότερα, η εταιρία, λειτουργεί στη Δράμα, από το 2011, πρότυπη υδροπονική μονάδα καλλιέργειας ντομάτας, με υπερσύγχρονο γυάλινο θερμοκήπιο και σύνθετα συστήματα μόνωσης, σκίασης και ηλεκτρονικού ελέγχου του μικροκλίματος καλλιέργειας, με ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής, φίλτρανσης και ανακύκλωσης του νερού και με αντίστοιχα προηγμένα συστήματα διαλογής, συσκευασίας και αποθήκευσης των προϊόντων.

Όσον αφορά την δεύτερη εταιρία- η οποία πέραν των εγκαταστάσεων στη Δράμα, λειτουργεί επτά εργοστάσια διεθνώς – ειδικεύεται στα συστήματα προστασίας από απότομες διακυμάνσεις της τάσης στα ηλεκτρικά δίκτυα, σε μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολικά), σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η εταιρία έχει δώσει μεγάλο βάρος σε συστήματα που συνδέονται με την ανάπτυξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς – 5G.

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα σήμερα τις εγκαταστάσεις των δύο προωτοποριακών ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες και αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη Ελλάδα της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, της καινοτομίας, του σεβασμού τόσο στο περιβάλλον όσο και στον άνθρωπο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το έργο και το όραμα αυτών των ανθρώπων. Θέλουμε περισσότερες τέτοιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και είμαστε εδώ, ως πολιτεία, να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στην ανάπτυξή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκογιάννης.

Τον κ. Υφυπουργό συνόδευσε στην επίσκεψή του στη Βιομηχανική Περιοχή Δράμας, ο Βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπλούχος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ