Επιτυχημένο webinar του ΕΕΑ για τον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης

0

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την προηγούμενη Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 με θέμα «Οι νέες ψηφιακές Υπηρεσίες του Gov.gr που αλλάζουν το τοπίο στον Κλάδο των Εκπαιδευτών Οδήγησης».

Εκατοντάδες επαγγελματίες του Κλάδου των Σχολών Οδήγησης, από όλη την Ελλάδα, παρακολούθησαν το webinar και έλαβαν αναλυτική ενημέρωση τόσο από τους καλεσμένους, όσο και από τους εκπροσώπους του ΕΕΑ, για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Gov.gr που τους αφορούν άμεσα.

 

Οι καλεσμένοι

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ και της ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου υποδέχτηκε τους καλεσμένους Υπουργούς κ. Παπαδόπουλο Μιχάλη, Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, αρμόδιο για Θέματα Μεταφορών, κ. Γεωργαντά Γεώργιο, Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών καθώς και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη Γεώργιο.

 

Επιτυχημένη συνεργασία ΕΕΑ με τα υπουργεία

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέλυσε τις δράσεις του ΕΕΑ για την στήριξη των μελών του και ειδικά του Κλάδου των Σχολών Οδηγών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε ειδική αναφορά στην συνεργασία του ΕΕΑ με τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια, κατά τη διάρκεια της Πανδημίας, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, ώστε να ξεπεραστούν σειρά από προβλήματα που προέκυψαν στην λειτουργία των Σχολών Οδηγών, συνεργασία που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στις περισσότερες περιπτώσεις.

 

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Νίκος Γρέντζελος, πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφoριακής Αγωγής του ΕΕΑ και διοργανωτής της τηλεδιάσκεψης, καλωσόρισε τους καλεσμένους και παρέθεσε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τον Κλάδο των Σχολών Οδήγησης σε όλη την Ελλάδα.

 

Σημαντικός ο ρόλος του ΕΕΑ

Στους χαιρετισμούς τους οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, ο κ. Γεωργαντάς και ο κ. Παπαδόπουλος, ανέδειξαν τον σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει το ΕΕΑ στην προώθηση των αιτημάτων των Σχολών Οδηγών και την άριστη συνεργασία κατά τη διάρκεια της Πανδημίας. Απάντησαν σε κρίσιμα ζητήματα που τέθηκαν από τον Κλάδο και κάλεσαν τους εκπρoσώπους των Σχολών Οδηγών και το ΕΕΑ να συναντηθούν άμεσα, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ώστε σε πολύ σύντομο χρόνο να διευθετήσουν «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τον Κλάδο σχετικά με τις ψηφιακές υπηρεσίες που τους αφορούν.

 

Οι προτάσεις της Περιφέρειας για την οδική ασφάλεια

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν καταθέσει στην πολιτική ηγεσία για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και για τα ζητήματα που αφορούν το αδιάβλητο σύστημα εκπαίδευσης και αξιολόγησης των νέων οδηγών. Επεσήμανε και τους αυτοματισμούς στους οποίους συνέβαλε η Περιφέρεια αναφορικά με την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, την παρακράτηση αδειών, την ανανέωση αδειών οδήγησης κ.λπ. Στην τηλεδιάσκεψη από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής συμμετείχε και η κ. Κουρή Μαρία, Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας.

 

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Ο κ. Παναγόπουλος Θανάσης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ψηφιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ανέλυσε τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες της πλατφόρμας Gov.gr, ενώ απάντησε και σε όλα τα ερωτήματα των συμμετεχόντων επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα. Στην ευρεία συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ επαγγελματιών και αντιπροσώπων ΕΕΑ και κυβέρνησης συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Ηλίας Δόλγυρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ