Εργασιακό πογκρόμ το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο

0

«Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας»

Με ανακοίνωση της η παράταξη του Δήμου Αθηναίων, «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» εκφράζει την εναντίωσή της στο νομοσχέδιου του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο.

Η σχετική ανακοίνωση

«Το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο ρίχνει στην ανεργία και την εξαθλίωση χιλιάδες μικροπαραγωγούς των λαϊκών αγορών , εργάτες και εργάτριες της χειροτεχνίας και ρακοσυλλέκτες. Γι αυτό και κινητοποιούνται για να μην περάσει, για να μην πέσουν στην ανεργία.
Είναι ένα εργασιακό πογκρόμ οι διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού για τους χειροτέχνες -καλλιτέχνες που αγωνίζονται εδώ και χρόνια για αξιοπρεπή εργασία στο δρόμο χωρίς κυνηγητά της Αστυνομίας και των Δημάρχων.
Ειδικά στην Αθήνα, είναι σαφές ότι ο Μπακογιάννης χέρι-χέρι με τον Άδωνι Γεωργιάδη επιδιώκουν να πετάξουν έξω από τους δρόμους όπου βιοπορίζονται οι χειροτέχνες-καλλιτέχνες εδώ και χρόνια διότι δεν χωράνε στην πολιτική κυριλοποίησης της πόλης και παράδοσης της στους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού. Που να χωρέσει ένας κόσμος χειροτεχνών-καλλιτεχνών στους «παράδρομους» του κέρδους του Μεγάλου Περιπάτου του Μπακογιάννη; Στην σκιά των «πλατανιών» που ετοιμάζεται να φυτέψει ο Μπακογιάννης χαρίζοντας πολλά εκατομμύρια στους επιχειρηματίες φίλους του, μόνο τραπεζοκαθίσματα και πολιτιστικές μπίζνες του Ιδρύματος Ωνάση χωράνε.

Χειροτέχνες τριών ταχυτήτων

Πρώτον, όσους θα απασχοληθούν με τις ΚΟΙΝΣΕΠ και τους υπαλλήλους εμπόρων.

Δεύτερο, φροντίζει να επιβάλει με το ζόρι την μετατροπή του χειροτέχνη/ισσας σε έμπορο με την υποχρεωτική έναρξη επαγγέλματος σε συγκεκριμένο ΚΑΔ αν θέλουν να πάρουν άδεια για 2 χρόνια σε Αγορά χειροτεχνών ενός και μόνου Δήμου σε όλη την Ελλάδα.

Και τρίτο, οι χειροτέχνες που δεν επιθυμούν έναρξη επαγγέλματος τιμωρούνται με αναγκαστική ανεργία 9 μηνών αφού η άδεια αυτή θα είναι μόνο για 3 μήνες! Μάλλον για τον υπουργό τους άλλους 9 μήνες οι χειροτέχνες και οι οικογένειες τους θα τρώνε αέρα κοπανιστό.

Για την απόκτηση της άδειας χειροτέχνη προβλέπεται μικρότερη μοριοδότιση για όσους είναι πάνω από 40 ετών.

Στο βάθος, τον αφανισμό αναλαμβάνει ο Μπακογιάννης και οι άλλοι Δήμαρχοι, με δημιουργία αγορών σε συγκεκριμένα σημεία και όχι εκεί που βρίσκονται πάνω από δέκα χρόνια οι χειροτέχνες, σε σημεία δηλαδή με επισκεψιμότητα τουριστών και περαστικών. Και βέβαια δεν φτάνουν αυτά τα εμπόδια αλλά μπορεί να βρεθεί κάποιος με έναρξη επαγγέλματος αλλά χωρίς θέση για το πάγκο του αν δεν του κάτσει η κλήρωση για τις θέσεις.

Το λέμε απλά και ξεκάθαρα. Αφήστε τους χειροτέχνες και τις χειροτέχνισες να ζήσουν και να εργαστούν στα σημεία που βρίσκονται σήμερα. Αυτός ο νόμος όπως και πολλοί άλλοι αντεργατικοί και αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της κυβέρνησης θα καταργηθούν στο πεζοδρόμιο του αγώνα και της αντίστασης. Θα φροντίσουμε να μείνουν στα χαρτιά.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ