Ευρωεκλογές και Συνέδριο, δύο πολιτικοί σταθμοί για την ΝΔ το 2024

0
Δύο σημαντικούς πολιτικούς σταθμούς για τη ΝΔ περιλαμβάνει το 2024, έτος ιδιαίτερου συμβολισμού για το κυβερνών κόμμα, το οποίο θα συμπληρώσει 50 χρόνια από την ίδρυσή του.

Κορυφαίο πολιτικό ορόσημο θα αποτελέσουν οι ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 στις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου θα προσδώσει ενισχυμένο πολιτικό περιεχόμενο.

Στόχος του μία ακόμη εκλογική νίκη, η τρίτη σε έναν χρόνο μετά τις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές, η οποία θα εδραιώσει την πολιτική υπεροχή που έχει ήδη διαμορφωθεί για τη ΝΔ και από κει και πέρα το κυβερνών κόμμα θα βρίσκεται μπροστά σε μια κυβερνητική τριετία, ως το 2027, στην διάρκεια της οποίας δεν υπάρχει άλλη προγραμματισμένη εκλογική αναμέτρηση .

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει ως στόχο να εξασφαλίσει και πάλι η ΝΔ ένα υψηλό ποσοστό που θα σηματοδοτεί μια “καθαρή νίκη” η οποία “θα αποτρέπει κάθε αμφισβήτηση της ανοδικής εθνικής πορείας”, όπως λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο από το 2019 έως σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τα μηνύματα που εκπέμπει ο πρωθυπουργός, το στοίχημα της κάλπης των ευρωεκλογών θα είναι “να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα του τόπου, ώστε να συνεχίσει στην τροχιά προόδου στην οποία βρίσκεται”.

Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει μετά και την αλλαγή σκυτάλης στη θέση γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ με την εκλογή της Μαρίας Συρεγγέλα και το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπει η Πειραιώς είναι ότι “δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού στις τάξεις των στελεχών του κόμματος, τα οποία οφείλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και να επικοινωνήσουν τόσο τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της ΝΔ, όσο και την ανάγκη να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη των ευρωεκλογών».

Η αύξηση της συμμετοχής συνιστά άλλωστε και έναν από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην λήψη της απόφασης για καθιέρωση της επιστολικής ψήφου που σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη αποτελεί την “πιο ισχυρή απάντηση την οποία μπορούμε να δώσουμε στην αποχή και στην αδράνεια των πολιτών”.

Το σχετικό νομοσχέδιο βγήκε ήδη από χθες στη διαβούλευση και αναμένεται να είναι από τα πρώτα που θα ψηφιστούν το 2024.

Από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να αρχίσουν να πυκνώνουν και οι επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ολόκληρη την χώρα, αλλά και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, νέο πρόσωπο στο οποίο θα είναι σίγουρα ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ ακούγεται ήδη πολύ έντονα και το όνομα του Πύρρου Δήμα.

Ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ θα τεθεί σε κατάσταση απόλυτης εγρήγορσης ενόψει και του Συνεδρίου της ΝΔ, το οποίο θα γίνει, κατά πάσα πιθανότητα, την άνοιξη του 2024, σηματοδοτώντας σε αυτή την περίπτωση την τελική ευθεία της προετοιμασίας για τις ευρωεκλογές.

Το Συνέδριο του 2024 αναμένεται να έχει όμως και πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς το κυβερνών κόμμα θα γιορτάσει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ένα από τα βασικά μηνύματα που επιδιώκει με την ευκαιρία αυτής της επετείου, να εκπέμψει η Πειραιώς αφορά και στην ανθεκτικότητα που επέδειξε η ΝΔ σε όλη αυτή την περίοδο παραμένοντας ισχυρή ακόμη και στην διάρκεια της μεγάλης κρίσης της περιόδου του Μνημονίου, για να φθάσει να είναι σήμερα το μεγαλύτερο, όσον αφορά το εκλογικό του ποσοστό, κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τονίζει χαρακτηριστικά ότι “υποδεχόμαστε τα γενέθλια της ΝΔ, με το κόμμα μας να έχει την ωριμότητα της εμπειρίας και ταυτόχρονα να διατηρεί τον δυναμισμό της εφηβείας”, ενώ προβάλει ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματος και δεν κρύβει ότι θεωρεί πως η ΝΔ αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη σε ότι αφορά την επιτυχή αντιμετώπιση του λαϊκισμού στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ