Ζίτσα: Στην Αττική θα μεταφερθεί το γαϊδουράκι που έπεσε θύμα άγριας βίας- Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος που το κακοποίησε

0

Βαριά και εκτεταμένα είναι τα τραύματα που φέρει το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα, ενώ παίρνει ήδη φαρμακευτική αγωγή και πρόκειται να μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη με ανάρτησή της αναφέρθηκε στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα από τον αντιδήμαρχο, που αφέθηκε χθες ελεύθερος υπό όρους.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, το μικρό ζώο ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, έχει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα, ενώ έχει σοβαρό κάταγμα στο ένα του πόδι. Όπως σημειώνεται, για όλα αυτά λαμβάνει διπλή αντιβίωση. Το γαϊδουράκι σύντομα θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής «όπου θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει», αναφέρει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων.

Η σχετική ανάρτηση

«Ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας. Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανημπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα.

Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Εχει εκτεταμένα κ βαθιά τραύματα στο στερνο από το σύρσιμο, καθώς κ σε όλο τον κορμό κ τα άκρα και ενα πόδι με άσχημο κάταγμα. Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση κ παυσίπονα.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρούς για να γίνει το καλύτερο για το άτυχο ζώο.

Επι πλέον δε.Έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαύματα) όπως και το γαϊδουράκι είναι ίδιες με αυτές του ζώου που σύρθηκε.

Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαιδουρακι ούτε με κανένα ιπποειδες.

Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππιατρο .

Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαιδουρακι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου κ θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει.

Τέλος επικοινωνήσαμε με ιατροδικαστή και μας ενημέρωσαν πως να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και από το γαϊδουράκι για να είμαστε 1000% σίγουροι. Ευχαριστούμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλάσμα! Ευχαριστούμε όλο αυτό τον κόσμο που βρίσκεται ηθικά στο πλευρό μας! Αυτό εχει ανεκτίμητη αξία για ολους μας».

Το χρονικό

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Ζίτσας Ιωαννίνων Σπύρος Πάικας, ο οποίος είπε για τον αντιδήμαρχο πως στο παρελθόν έχουν υπάρξει κι άλλες καταγγελίες για τον στάβλο του, μάλιστα όπως είπε υπήρξαν και έγγραφες καταγγελίες, οι οποίες ωστόσο από ότι φαίνεται δεν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα.

«Ο πρόεδρος στις 11 Ιουλίου έχει καταθέσει έγγραφη αναφορά στον Δήμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάικας.

Να υπενθυμίσουμε πως με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Κοινότητας Βαγενίτι Ιωαννίνων Βασίλης Γκάνας, επίσης μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πολλά ζώα και δημιουργούνται πολλά προβλήματα, αφού είναι ανεξέλεγκτα, με τον στάβλο να βρίσκεται σχεδόν μέσα στον οικισμό.

Σχετικά με το περιστατικό, ο κ. Γκάνας είπε ότι ο γάιδαρος είχε πάει στο διπλανό χωριό, ο αντιδήμαρχος Ζίτσας ενημερώθηκε και πήγε να πάρει το ζώο. Όπως είπε έδεσε τον γάιδαρο στο αυτοκίνητο και τον έσερνε, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γκάνα, πέρασε μπροστά από την πλατεία και τον είδαν κάτοικοι και μικρά παιδιά. Όπως είπε ο ίδιος συνέχισε απτόητος και τελικά σταμάτησε όταν είδε ότι κάποιοι τον βιντεοσκοπούν.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του αντιδημάρχου Ζίτσας Δημήτρης Δήμου, επέμεινε στο ότι το συμβάν ήταν ατύχημα, καθώς και ότι ο γάιδαρος προηγουμένως είχε δεχθεί επίθεση από λύκο ή άλλο άγριο ζώο

«Η θέση του εντολέα μου είναι ότι το ανέβασε στην καρότσα και στην συνέχεια έπεσε, με αποτέλεσμα το ζώο να συρθεί», είπε ο κ. Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ