ΗΠΑ: Πάνω από 50 οι νεκροί από τη “θύελλα του αιώνα” – 27 μόνο στο Μπάφαλο

0

Δεκάδες Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους καθώς η “θύελλα του αιώνα”, όπως την αποκάλεσαν, έριξε το θερμόμετρο ακόμα και στους -48 βαθμούς τις προηγούμενες ημέρες ενώ απο τις χιονοπτώσεις παρέλυσε το μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ.

Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 50. Μόνο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης οι νεκροί ανέρχονται σε 27 με τους αξιωματούχους να εκφράζουν φόβους οτι ο αθιρμός αυτός θα αυξηθεί καθώς σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, οι αρχές περιγράφουν ανατριαχιαστικές εικόνες με πτώματα να εντοπίζονται σε οχήματα κάτω από όγκο χιονιού.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέδωσε ομοσπονδιακή κήρυξη έκτακτης ανάγκης για την πολιτεία της Νέας Υόρκης, εξουσιοδοτώντας την κυβερνητική βοήθεια για την ενίσχυση των πολιτειακών και τοπικών προσπαθειών ανάκαμψης.

«Η καρδιά μου είναι με όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα αυτό το σαββατοκύριακο των γιορτών. Είσαι στις προσευχές μου και της Τζιλ», είπε ο Μπάιντεν σε μήνυμα στο Twitter νωρίτερα την ίδια ημέρα.

ΗΠΑ: Πάνω από 50 οι νεκροί από τη
 AP

Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά εχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ενώ από τη σφοδρή χιονοθύελλα, πάνω από 15.000 πτήσεις ακυρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 2.600 τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Flightaware.com.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέσει κάτω από το μηδέν σε 48 πολιτείες το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων του Τέξας κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.

ΗΠΑ: Πάνω από 50 οι νεκροί από τη
 

Στο Οχάιο, 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών κι ένας εργάτης που έπαθε ηλεκτροπληξία. Πολλοί σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα.

Έξι οδηγοί σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα στο Μιζούρι, το Κάνσας και το Κεντάκι. Μια γυναίκα από το Βερμόντ χτυπήθηκε από κλαδί ενώ ένας άστεγος στο Κολοράντο ξεψύχησε από το πολικό ψύχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ