Ηχούν οι σειρήνες στο Κίεβο: Σε καταφύγιο μεταφέρθηκε και ο Νίκος Δένδιας

0

Περιπέτεια για τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, πριν την συνάντηση με τον ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα καθώς ενώ βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες στο Κίεβο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός, ο υπουργός Εξωτερικών μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Κατά την έναρξη επίσκεψής του στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στην ελληνική πρεσβεία με την πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας του ουκρανικού κοινοβουλίου, Τετιάνα Πλάσκοβα (Tetiana Plachkova), τον πρύτανη του κρατικού πανεπιστημίου Μαριούπολης Μίκολα Τροφιμένκο (Mykola Trofymenko), και την επιτετραμμένη της πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

Στην ατζέντα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών.

Ο έλληνας ΥΠΕΞ ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον ουκρανό ΥΠΕΞ, Ντμίτρι Κουλέμπα.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έχει καταρρίψει 223 ιρανικά drones από τα μέσα του Σεπτεμβρίου
Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι από τα μέσα του Σεπτεμβρίου έχει καταρρίψει 223 ιρανικά drones, την ώρα που η Τεχεράνη εξακολουθεί να αρνείται ότι έχει προμηθεύσει την Ρωσία με όπλα και drones για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

«Από την πρώτη κατάρριψη καμικάζι drone Shahed 136 ιρανικής κατασκευής στο ουκρανικό έδαφος στις 13 Σεπτεμβρίου στο Κουπιάνσκ, η αντιαεροπορική άμυνα της πολεμικής αεροπορίας και άλλα σώματα των Δυνάμεων Αμυνας έχουν καταστρέψει 223 drones τέτοιου τύπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Telegram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ