Η ΑΕΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΛΜΕΙΔΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟ ΠΙΟ… ΜΑΓΚΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΦΟΥΡΙΟΖΑ ΓΙΑ ΝΤΑΜΠΛ!

0

Σε μία Νέα Φιλαδέλφεια που ήταν απο νωρισ το  πρωι στο πόδι η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια σπιτι τησ!

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς ανταμείφθηκαν. Η ΑΕΚ κατέκτησε το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας, το πρώτο στην επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ένωση πανηγύρισε τον τίτλο σε ένα γιορτινό κλίμα στην OPAP Arena εντός κι εκτός αυτής, επικρατώντας του Βόλου 4-0. Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Σιμάσνκι χρίστηκαν οι σκόρερ για την Ένωση.

Μαζί με το πρωτάθλημα οι κιτρινόμαυροι έκλεισαν μια θέση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο (τουλάχιστον του Conference League), ενώ θα διεκδικήσουν το τρίτο νταμπλ της ιστορίας τους στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με τον ΠΑΟΚ.

Το πάρτι τίτλου στήθηκε από νωρίς στην OPAP Arena, με τον κόσμο να πηγαίνει από νωρίς το πρωί και να κατακλύζει το γήπεδο αλλά και τη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα πανηγυρικό κλίμα το οποίο συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ενδεικτική ήταν η ατμόσφαιρα που επικράτησε στην είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Το πάρτυ άρχισαν οι Τσούμπερ – Γκατσίνοβιτς

Η Ένωση άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη και τον τίτλο στο 16ο λεπτό. Ο Χατζισαφί με ωραία παράλληλη έστρωσε στον Τσούμπερ μέσα στη μικρή περιοχή και αυτός σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο γκολ της Ένωσης πέτυχε ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς στο 33ο λεπτό. Μετά από μια επίθεση που θύμισε playstation με εντυπωσιακή ανάπτυξη των παικτών, ο Σέρβος με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ύστερα απο ασίστ του Τσούμπερ.

Τα δύο γκολ δεν σταμάτησαν τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνουν τα γκολ.

Ο Σιμάνσκι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να σκοράρει. Αυτό έγινε στο 59ο λεπτό. Ο Ορμπελίν Πινέδα, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 51ο λεπτό, έκανε μία μαγική συνεργασία με το τάνκ της ΑΕΚ Λιβάι Γκαρσία και έβαλε ενα φανταστικό γκόλ. Το τέταρτο τέρμα των κιτρινόμαυρων ήρθε στο 85ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον ο Πολωνός μέσος από κοντά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Η ΑΕΚ το ήθελε πιο πολύ και το έδειξε από το πρώτο λεπτό

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο μέρος και απείλησε στο 2′. Ο Γκατσίνοβιτς μπήκε στην περιοχή και με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Αυγερινός τον σταμάτησε. Οι κιτρινόμαυροι είχαν διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο μέχρι το πρώτο γκολ ο Βόλος αμυνόταν εξαιρετικά.

Η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων ήταν στο 21ο λεπτό. Ο Σι δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τα καρέ του Αθανασιάδη.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Γκαρσία είχε δύο τελικές προσπάθειες. Στο 40′ ο Αυγερινός τον σταμάτησε, ενώ στο 45′ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

Συνέχισε το ίδιο και στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ πιο αργός, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες. Η πρώτη της αξιοσημείωτη στιγμή ήταν το γκολ του Πινέδα στο 59′.

Στο 66′ ο Νίκλας Ελίασον με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Αυγερινού, ενώ πέντε λεπτά έκανε ένα υπέροχο σλάλομ και τον σταμάτησε με ωραία ενέργεια. Στο 79′ και το 80′ οι προσπάθειες των Γκαρσία και Πινέδα δεν βρήκαν τον στόχο τους, με το 4-0 να μένει μέχρι τέλους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ