«Θρίλερ» με γνωστή ελληνική επιχείρηση παγωτού: Κίνδυνος λουκέτου μετά το νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις

0
Άδοξο τέλος είχε και η δεύτερη προσπάθεια διάσωσης της «Παγωτά Δωδώνη», καθώς η «First Runner AE» απέσυρε το ενδιαφέρον της για εξαγορά.

«Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης περιόδου αποκλειστικότητας (που έληξε την 11η/10/2022) από την ημερομηνία ανακήρυξης της First Runner AE ως προτιμητέου Επενδυτή για την Παγωτά Δωδώνη ΑΒΕΕ δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των συμβαλλομένων μερών και, ως εκ τούτου, η διοίκηση της First Runner AE απεφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον της για τη συναλλαγή».

Αυτή ήταν η λιτή δήλωση στο στο powergame.gr, που επιβεβαιώνει πως ο προτιμητέος επενδυτής, η First Runner, συμφερόντων του Αλέξανδρου Κατσιώτη της ΕΛΓΕΚΑ, απέσυρε το ενδιαφέρον της για εξαγορά της «Παγωτά Δωδώνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι First Runner είχε κινηθεί έγκαιρα για την επίτευξη της εξαγοράς, καθώς ήδη από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της επενδυτικής εταιρείας σε 13,05 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της κίνησης αυτής η διοίκηση της First Runner πιστοποιούσε την πρόθεσή της να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του business plan που είχε καταθέσει σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία Value Partners.

Η μπάλα πλέον έχει γυρίσει ξανά στο γήπεδο των πιστωτών, επικεφαλής των οποίων είναι η Intrum. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κρούση στους δύο επιλαχόντες επενδυτές (Βενέτης και Κρι Κρι), που είχαν περάσει πέρυσι το καλοκαίρι στη φάση των δεσμευτικών προτάσεων.

Το ενδιαφέρον από την πλευρά τους φέρεται να παραμένει ζωντανό, όμως διευκρινίζουν ότι το τίμημα της εξαγοράς των δανείων, που ήταν της τάξης των 4 εκατ. ευρώ στη συμφωνία των πιστωτών με τη First Runner, θα πρέπει πλέον να πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς και στο μεσοδιάστημα οι υποχρεώσεις της Παγωτά Δωδώνη αυξήθηκαν, και λόγω της καθυστέρησης δεν θα είναι εφικτή η υλοποίηση του σχεδίου για την καλοκαιρινή περίοδο του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ