Ισχυρή συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας προμηνύουν Μπλίνκεν και Δένδιας

0

Σε θερμό κλίμα ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν την έναρξη του τέταρτου γύρου του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας ο Νίκος Δένδιας καλοσώρισε τον Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα επισημαίνοντας ότι από την προηγούμενη συνάντησή τους «βιώσαμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Το γεγονός ότι ανάμεσα σε όλες αυτές τις εξελίξεις έδειξε ότι η συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ έχει γίνει πιο στενή» τόνισε ο κ. Δένδιας ο οποίος τόνισε ότι «η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας ενισχύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα».

Επίσης, ο κ. Δένδιας τόνισε πως οι στρατηγικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες δείχνουν το συνεχές ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή μας σχετικά με τη συνεργασία και την άμυνα.

Υπογράμμισε πως οι δύο χώρες έχουν κοινές αξίες, κοινό σεβασμό για το Διεθνές Δίκαιο.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που θα έχει με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, είπε ότι θα συζητήσουν για την άμυνα και την ασφάλεια, την επιβολή του διεθνούς δικαίου και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των λαών. «Θα κάνουμε έναν ανοικτό διάλογο σχετικά με τα περιφερειακά πολιτικά προβλήματα προσέθεσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών στη γεωστρατηγική και ενεργειακή σημασία της Αλεξανδρούπολης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Θέλουμε να συνδέσουμε ακόμα και τους ηλεκτρικούς μας αγωγούς» επισήμανε.

[Πηγή: Xtypos.gr]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ