«Ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής», της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου

0

Άρθρο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β1’ Βόρειας Αθήνας για τα Αθηναϊκά Νέα

Η μαζική συμμετοχή στην εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα αποτελεί σημαντικό πολιτικό γεγονός και σταθμό για τις πολιτικές εξελίξεις. Με 172.000 πλέον εγγεγραμένα μέλη, δικαιώθηκε ο στόχος της αντιστοίχισης του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με την κοινωνική του βάση, και η συλλογική προσπάθεια από το 2019 μέχρι σήμερα για την διέυρυνση, την ανασυγκρότηση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κόμματος, την ενίσχυση της παρουσίας του στους χώρους δουλειάς, στις τοπικές κοινωνίες, στα κινήματα και στη νέα γενιά.

Η προσέλευση 150.000 στην εκλογή του Προέδρου, εκ των οποίων οι 110.000 πλέον αποτελούν νέα μέλη του κόμματος, σηματοδότησε τη μεγάλη ανταπόκριση του προοδευτικού κόσμου στο κάλεσμα συμμετοχής που είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα, αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η σημασία μίας εναλλακτικής προοδευτικής στρατηγικής και προοπτικής για την Ευρώπη και τη χώρα μας. Οι προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που υιοθετήθηκαν ομόφωνα στο πρόσφατο συνέδριο μας, αποτυπώνουν μια ολοκληρωμένη πρόταση που επικεντρώνεται στην ενίσχυση των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους, στη μείωση των ανισοτήτων, στο μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χωρας μας, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στον αναπροσανατολισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στον δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους και στην ενίσχυση της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων.

Προτάσεις που έρχονται να απαντήσουν στην απόγνωση, την επισφάλεια και τη φτωχοποίηση που αντιμετωπίζει η κοινωνία εξαιτίας της έξαρσης της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης και των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βγαίνει σήμερα ενισχυμένος και με νέα δυναμική. Το Συνέδριο και η εκλογική διαδικασία αποτέλεσαν την αφετηρία της νικηφόρας πορείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές. Με τις προτάσεις, τις δεσμεύσεις και τη συλλογική μας δράση εκφράζουμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες της κοινωνικής πλειοψηφίας για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή και τη συγκρότηση μίας ισχυρής προοδευτικής διακυβέρνησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ