Καιρός: Έρχονται λασποβροχές με αφρικανική σκόνη – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

0

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη με βροχές που θα επικεντρωθούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και τοπικές βροχοπτώσεις στη δυτική Ελλάδα.

Αξιόλογες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κατά κύριο στα δυτικά από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Πέμπτης, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να καταγράφεται στους Παξούς (51 χιλιοστά).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στη Θράκη. Οι νότιοι άνεμοι που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα θα έχουν ως αποτέλεσμα την μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων αφρικανικής σκόνης και την κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 08/12 και σημειώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο με την μέγιστη τιμή της να φτάνει τους 18-20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, τους 16-18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές και τους 20-22 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

Νέα κακοκαιρία αναμένουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο με ισχυρές καταιγίδες από τα βορειοδυτικά χωρίς να επηρεάζεται η Αττική.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ