Καισαριανή: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Λαϊκός Δρόμος «Ναπολέων Σουκατζίδης»

0

Δρομείς από 10 έως 81 ετών συμμετείχαν στο Λαϊκό Δρόμο σε ανώμαλο έδαφος «Ναπολέων Σουκατζίδης» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο σε 5 ηλικιακές κατηγορίες και σε αποστάσεις 1000, 2000 και 4000 μέτρων, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης της θυσίας των 200 πατριωτών κομμουνιστών.

Ξεχωριστή και συγκινητική ήταν η συμμετοχή του κ. Γρηγόρη Τσιγάρα, 81 ετών, γιου του Αριστομένη Γρηγορίου Τσιγάρα που εκτελέσθηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Γιώργος Κατημερτζής, δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος στη νέα γενιά ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Λαϊκός δρόμος «Ναπολέων Σουκατζίδης» δεν αποτελεί απλώς μία εκδήλωση μνήμης στους 200, είναι μία εκδήλωση που με το ιστορικό της περιεχόμενο μπορεί να διδάξει, να εμπνεύσει τον καθέναν από εμάς, ιδίως τη νέα γενιά, με τις αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης απέναντι σε καθετί που μαυρίζει τη ζωή μας. Απέναντι σε κάθε παλιό που πλασάρεται ως νέο. Απέναντι στον φασισμό και στον ρατσισμό, απέναντι στις πολιτικές που δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε.  Σήμερα τρέχουμε και αύριο αγωνιζόμαστε!»

 

Με την ολοκλήρωση των αποστάσεων από τους δρομείς, ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας. Σε όλους δε τους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα.

 

Τις απονομές πραγματοποίησαν: ο Δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόδημος Κατσαρέλης, ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας, οι Αντιδήμαρχοι: Μανώλης Καραβασίλης, Κανέλλα Γεωργοπούλου, Σίμος Πολυχρονάκης, Βαγγέλης Πλυτάς . Εκ μέρους της «Ενωμένης Καισαριανής» απονομή πραγματοποίησε η Άννα Παραγυιού συνοδευόμενη από την Σταυρούλα Καμπάκα. Από την «Όμορφη Πόλη» η επικεφαλής της παράταξης Μπεττίνα Γραφίδου, συνοδευόμενη από τον Νικόλαο Ζαρκαδούλα και Ειρήνη Βελισσάρη. Από την «Ανυπότακτη Καισαριανή» ο επικεφαλής της παράταξης Μιχάλης Μιλτσακάκης. Επιπλέον παρευρέθησαν η αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Χρύσα Γκίκα και οι : Χατζηδημητράκης Αργύρης, Παναγιώτης Κουμαριώτης, Στέλλα Σαρρηπαναγιώτου, Λάμπρος Αργυριάδης και Ντίνα Κολοβού, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ