ΚΕΕΕ: Νέος πρόεδρος ο Γιάννης Μασούτης – Η ανακοίνωση του απερχόμενου προέδρου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

0

Ο Γιάννης Μασούτης είναι ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο οποίος διαδέχεται τον Γιάννη Χατζηθεοδσίου που ανέλαβε στα μέσα του Αυγούστου 2021.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη ο κ. Χατζηθεοδοσίου είχε δηλώσει πως «7 από τα 11 μέλη της διοικούσας επιτροπής της Ένωσης ζητούν πραξικοματικά την αποπομπή μου από τη θέση του προέδρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 7 μέλη της Διοίκησης της ΚΕΕΕ, ζήτησαν την απομάκρυνση του κ. Χατζηθεοδοσίου και απέσυραν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, επειδή έχουν αντιρρήσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, καθώς, όπως υποστηρίζουν, συστηματικά, δεν ενημερώνει τα μέλη της Δ.Ε. για πρωτοβουλίες και ενέργειές του, υπηρετώντας την προσωπική του ατζέντα.

 Πρόταση μομφής

Τα επτά μέλη αντιδρούν στο να αντιμετωπίζεται η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου, ως ενός ανδρός αρχή, δίχως σεβασμό στην ομαδική λειτουργία γι’ αυτό και με επιστολή τους ζήτησαν να τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του σώματος, θέμα αλλαγής του προέδρου.

Την πρόταση μομφής και το αίτημα απομάκρυνσης του κ. Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου, κατέθεσαν οι πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μασούτης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ιωάννης Βουτσινάς, των Επιμελητηρίων Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης και Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

 

Η δήλωση του κ. Χατζηθεοδοσίου

«Σήμερα συντελέστηκε μία κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, μεθοδευμένη από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, που με μία ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΚΕΕΕ συντόνισαν την ανατροπή μου.

Προφανώς οι δημόσιες παρεμβάσεις μου υπέρ της στήριξης των επιχειρήσεων της χώρας, σε μία χρονική στιγμή που το επιχειρείν πλήττεται, κρίθηκαν ενοχλητικές. Κάποιοι θα προτιμούσαν αυτή την κρίσιμη ώρα η ΚΕΕΕ να μην εκφράζει τις θέσεις των Επιμελητηρίων και των μελών τους και να παραμένει σε αφωνία. Αποχωρώ από τη θέση του προέδρου της ΚΕΕΕ έχοντας ήσυχη τη συνείδηση μου ότι έπραξα στο ακέραιο το καθήκον μου. Κάτι που αναγνώρισαν πολλοί πρόεδροι Επιμελητηρίων τους οποίους και ευχαριστώ. Πλέον, τη μάχη για τα δικαιώματα των μικρομεσαίων και τις προοπτικές ανάπτυξης που πρέπει να αποκτήσουν, θα τη δίνω καθημερινά από τη θέση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ