Κικίλιας: Προσπάθεια απόκτησης νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών

0

Με ευρεία πλειοψηφία έγινε δεκτό από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με το οποίο εγκρίνεται το σχέδιο σύμβασης για την προμήθεια επτά νέων καναδικών πυροσβεστικών αεροσκαφών (DHC-515), τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στη χώρα μας, δύο το 2027, ένα το 2028, ένα το 2029 και τρία το 2030. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, ΚΟ Σπαρτιάτες και ΚΟ Νίκη, ενώ «παρών» δήλωσαν ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Ο παριστάμενος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη της Βουλής σε αυτή την εθνική και υπερκομματική προσπάθεια απόκτησης, μετά από μισό αιώνα ξανά, καινούργια Καναντέρ σειράς 515, τα οποία αποτελούν «σημαντική επένδυση στη χώρα μας και στις νέες γενιές». «Αισθάνομαι ότι αυτή είναι μία προσπάθεια που μας αφορά όλους, και θέλω να ευχαριστήσω και τους συναδέλφους στα κόμματα που υπερψήφισαν, και τους υπόλοιπους που δήλωσαν παρών, σεβόμενος τις αντιρρήσεις τους» είπε ο κ. Κικίλιας.

Όπως είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πρόκειται για μια προσπάθεια που αφορά όλους μας, και η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε και να λειάνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης που επηρεάζει τη χώρα μας και τον κόσμο.

Απαντώντας στους προβληματισμούς που εκφράστηκαν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, είπε ότι τη συγκεκριμένη συμφωνία -στο 95-96% αυτής- θα ψηφίσουν όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια των χωρών που θα πάρουν Καναντέρ, και έχει οριστεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Το 4-5% το οποίο έμεινε προς διαπραγμάτευση, αφορούσε και τα βιομηχανικά-εμπορικά απόρρητα των εταιρειών, είπε ο κ. Κικίλιας. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «δεν μπορεί να έρθει να κατατεθεί στη Βουλή κάτι άλλο, εκ των υστέρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ