Κογιουμτσής: Στο επίκεντρο το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων

0

Για το θέμα του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων, μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Νίκος Κογιουμτσής στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου “Οι Δεκατιανοί” (4/12/2022)

“Από τη μία πλευρά, πρέπει να συμμαζευτεί αυτή η αταξία που υπάρχει στις φορτοεκφορτώσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες και από την άλλη πλευρά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα να είναι μικρότερο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κογιουμτσής

Ανέφερε ακόμη, ότι το μοντέλο που κυριαρχεί στην Ελλάδα, είναι να υπάρχουν πολλές μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν αποθηκευτικούς χώρους, γεγονός που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην τροφοδοσία τους.

O Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α υπογράμμισε ακόμη: Σύμφωνα με το ωράριο που προτείνει ο δήμος της Αθήνας, πολλές επιχειρήσεις που ανοίγουν στις 9 το πρωί, θα πρέπει να ανοίγουν τουλάχιστον στις 07:00 π.μ., γεγονός που επιβαρύνει την επιχείρηση, αφού θα πρέπει να προσλάβει κάποιους υπαλλήλους παραπάνω. Αυτό που ζητάμε εμείς από τον δήμο της Αθήνας, την περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Ανάπτυξης, είναι η τροφοδοσία των καταστημάτων να μετατεθεί μιάμιση ώρα περισσότερο, δηλαδή να ξεκινάει από τις 9 το βράδυ έως και τις 10:30 το πρωί της επόμενης ημέρας, για να προλαβαίνουν οι έμποροι – επιχειρηματίες να προμηθεύονται τα αγαθά που χρειάζονται. Πρέπει να γίνει μία διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να βρεθεί μία κοινή συνισταμένη, η οποία θα διευκολύνει και τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες, αλλά και η οποία δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Τέλος, σημείωσε ότι η Πολιτεία οφείλει να διενεργεί συνεχώς ελέγχους μέσω της δημοτικής αστυνομίας, έτσι ώστε να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις των οχημάτων τροφοδοσίας από Ι.Χ. και άλλα επιβατικά οχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ