Κολωνός: Αναμένεται ένταλμα σύλληψης για συγγενή του Μίχου

0

Ραγδαίες και απανωτές είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση βιασμού κατά συρροή και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό, με τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται εντός της ημέρας να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για πολύ στενό συγγενικό πρόσωπο του Ηλία Μίχου, η οποία φέρεται να αποπειράθηκε να χρηματίσει την μητέρα της 12χρονης για να μην μιλήσει, αν και η ίδια η μητέρα πλέον αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες με τον μαστροπό.

Χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων προσήγαγαν την 37χρονη μητέρα του κοριτσιού στην Ασφάλεια για συμπληρωματική κατάθεση και περαιτέρω εξηγήσεις. Μαζί της πήραν για προστασία και τα τρία από τα παιδιά της που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σπίτι.

Στο μεταξύ όμως ήδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της από την Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση, το οποίο και εκτελέστηκε επί τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της 12χρονης, ουσιαστικά «κάηκε» από τα επανειλημμένα εμβάσματα που εντόπισαν οι Αρχές στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας και από τους δύο συλληφθέντες για την υπόθεση. Δηλαδή τόσο από τον μαστροπό όσο και από «πελάτη».

Μοιραία λοιπόν θα γίνει και άρση τραπεζικού απορρήτου για τον ενδελεχή έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων με την υπόθεση, ώστε να ακολουθηθεί η πορεία του χρήματος που μπορεί να οδηγήσει και σε άλλους εμπλεκόμενους.

 

Η μητέρα που αντιμετωπίζεται πλέον από την Δικαιοσύνη, επίσης ως μαστροπός της κόρης της αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακρίτριας.

Ένα παράλληλο μέρος της έρευνας που θα απασχολήσει το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, είναι αν τυχόν έχουν πέσει θύματα παρόμοιων καταστάσεων και άλλα παιδιά από τα οκτώ που είχε η πολύτεκνη οικογένεια, καθώς θα εξεταστούν από παιδοψυχολόγους της Αστυνομίας, ενώ σίγουρα θα απασχολήσει την Δικαιοσύνη και το τι πρόκειται να συμβεί με αυτά τα παιδιά και αν θα πρέπει να δοθούν σε συγγενείς ή δομές πρόνοιας.

Πρόκειται για ένα αρκετά προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον με οκτώ παιδιά από δύο διαφορετικούς πατεράδες. Ο ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι τοξικοεξαρτημένος όπως στο παρελθόν φέρεται να ήταν και η μητέρα. Ωστόσο ο πατέρας δεν προκύπτει έως τώρα να είχε γνώση για όσα συνέβαιναν σε βάρος της 12χρονης κόρης του.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή είχαν αρχίσει να υποψιάζονται την μητέρα από την γενικότερη συμπεριφορά της και την στάση της σε όσα έβλεπε σε σχέση με την κόρη της.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια ταυτοποίησης και άλλων παιδοβιαστών και αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης καθώς από τα 200 και πλέον άτομα που είχαν εκφράσει διαδικτυακά την πρόθεση να βιάσουν την 12χρονη, για τουλάχιστον 10 από αυτούς φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίησή τους και να έχουν αναγνωριστεί από την 12χρονη με την επίδειξη φωτογραφιών από τις ταυτότητές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ