Κορωνοϊός – Αλλαγές σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους

0

Γιατί ανησυχούν οι Εμπειρογνώμονες

Αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, για τον διαχωιρσμό ανοιχτών και κλειστών χώρων, με την επιτροπή να φέρνει νέες διευκρινίσεις για του χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια).

Το θέμα των ανεμβολίαστων απασχολεί εδώ και μέρες την επιτροπή, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες μπαρ, καφέ και εστιατορίων κλείνουν εξωτερικούς χώρους με πλαϊνές τέντες και με αυτό τον τρόπο δημιουργούν, άθελά τους, εστίες υπερμετάδοσης.
Ενώ πρόκειται στην ουσία για κλειστούς χώρους, το κενό στην ισχύουσα νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες του κλάδου να δηλώνουν τέτοιους χώρους ως ανοιχτούς, και έτσι να απολαμβάνουν τον καφέ και το φαγητό τους και ανεμβολίαστοι πολίτες.

Αυτό ειναι κάτι στο οποίο η επιτροπή θέλει να βάλει φρένο, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξωτερικοί χώροι οι οποίοι είναι κλειστοί εντελώς με τέντες γύρω γύρω, θα πάψουν να θεωρούνται εξωτερικοί και θα επιτρέπονται και σε αυτούς τους χώρους μόνο εμβολιασμένοι.

Με αυτό τον τρόπο, οι επιχειρηματίες θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θέλουν να ανόιξουν τους «κλειστούς χώρους», για να παρέχουν έτσι υπηρεσίες – νόμιμα – και σε ανεμβολίαστους, ή θα συνεχίσουν να διατηρούν τους εν λόγω χώρους, μα πλέον μόνο για εμβολιασμένους πολίτες.

Η απόφαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι ήδη ειλημμένη, επομένως περιμένουμε την ανακοίνωσή της την επόμενη εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ