Κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα – Άρση των περιοριστικών μέτρων σε Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία

0

Η Ευρώπη ετοιμάζεται να επιστρέψει στη νέα κανονικότητα, αφήνοντας πίσω της την πανδημία, με Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία να προστίθενται στην ομάδα των χωρών που αίρουν τα περιοριστικά μέτρα για την Covid-19.

Η Ευρώπη επιδιώκει να επιστρέψει στους προ πανδημίας ρυθμούς ζωής, μια μετάβαση την οποία υποστηρίζουν τόσο τα σχετικά υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, όσο και τα ηπιότερα συμπτώματα που προκαλεί η Όμικρον.

 

Γερμανία: «Ημέρα Ελευθερίας» η 20ή Μαρτίου

Στη Γερμανία η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά έως τις 20 Μαρτίου, που ορίζεται πλέον ως «Ημέρα Ελευθερίας», όπως αποφάσισαν ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κρατίδια.

Από τις 20 Μαρτίου λοιπόν, θα καταργηθούν όλα τα «εκτεταμένα» μέτρα προστασίας, όπως και η υποχρέωση τηλεργασίας, αλλά θα παραμείνουν σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς καθώς και η τήρηση αποστάσεων.

 

Γαλλία: Πιθανή νέα χαλάρωση των περιορισμών στα μέσα Μαρτίου

H Γαλλία κινήθηκε ταχύτερα σε σύγκριση με τη Γερμανία στην άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων και πιθανώς από τα μέσα του επόμενου μήνα να προχωρήσει παραπέρα, χαλαρώνοντας την υποχρεωτικότητα αναφορικά με τις μάσκες και την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς μειώνονται τα κρούσματα.

 

Η Ελβετία καταργεί σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα

Η επιστροφή στην κανονικότητα έφτασε και στην Ελβετία, καθώς περιορίστηκαν οι φόβοι για άσκηση μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας από την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της Όμικρον. Έτσι, από την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μόνον η υποχρέωση για χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες και τις υγειονομικές υποδομές θα παραμείνει σε ισχύ, όπως και η υποχρεωτική παραμονή σε πενθήμερη καραντίνα για όσους διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έως τα τέλη Μαρτίου, για να προστατευθούν οι ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες.

 

Αυστρία: Στις 5 Μαρτίου αίρονται οι περισσότεροι περιορισμοί

Στην άρση της συντριπτικής πλειονότητας των περιοριστικών μέτρων ετοιμάζεται να προχωρήσει από τις 5 Μαρτίου η Αυστρία.

Ήδη από τις 19 Φεβρουαρίου, όπου έως τώρα επιτρεπόταν η πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους και ιαθέντες, θα επιτρέπεται η είσοδος και με την επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ. Από τις 5 Μαρτίου θα καταργηθεί και αυτό το μέτρο. Η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική πλέον μόνο στους χώρους εργασίας, στα σούπερ μάρκετ, στα ιατρεία, στα νοσοκομεία και στους οίκους ευγηρίας, ενώ τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν για όλους και χωρίς περιορισμό ωραρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ