Κορωνοϊός: Σε ποια νησιά καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα

0

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πιο υψηλός από ότι ανακοινώνεται κι αυτό επειδη δεν πραγματοποιούνται πολλά τεστ, ενώ πολλοί που κάνουν self-test και βγαίνουν θετικοί δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα, έτσι είναι αδύνατη η ακριβής καταγραφή των μολύνσεων.  Την ίδια ώρα ο ιός παραμένει και μάλιστα αρκετά νησιά βρίσκονται «στο κόκκινο».

Συγκεκριμένα τα 5 νησιά που εμφανίζουν μεγάλη αύξσηη στα κρούσματα είναι η Εύβοια με 1.809, η Κρήτη με 2,168 κρούσματα στο Ηράκλειο και 1.367 στα Χανιά, η Κέρκυρα με 910, η Μυτιλήνη με 808 και η Χίος χαμηλότερα με 561.

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Συρρίκνωση της θερινής έξαρσης»

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Η αποσύζευξη των διασωληνώσεων από τον αριθμό θανάτων με COVID-19 συνεχίζεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρατηρούμε μεγάλη μείωση στις εισαγωγές και τους θανάτους με COVID-19, μείωση που σε κύματα όπως της Delta και της Alpha θα περιμέναμε αργότερα (περίπου 10 με 14 ημέρες). Η μείωση αυτή δεν επηρεάζεται από την προσέλευση για test και επιβεβαιώνει την συνεχιζόμενη συρρίκνωση της θερινής έξαρσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ