Κορωνοϊός: Χωρίς καρναβάλια για τρίτη χρονιά – Παραμένουν μέτρα στην εστίαση

0

Ένα ακόμα μέτρο αποφασίστηκε να αποσυρθεί στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Έτσι, σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση και τη διασκέδαση, καθώς θα καταργηθεί ο αριθμός των 6 ατόμων. Ωστοσο, παραμένουν κανονικά σε ισχύ τα υπόλοιπα μέτρα στην εστίαση, δηλαδή η απαγόρευση ορθίων, αποστάσεις στα τραπέζια και περιορισμός στη χωρητικότητα των καταστημάτων, ενώ παραμένουν κανονικά τα πρωτόκολλα για τους κανόνες υγιεινής.

Οσον αφορά στα γήπεδα παραμένει το όριο του 10% για τους θεατές, αν και υπήρχε έντονη φημολογία τις επόμενες ημέρες ότι το μέτρο αυτό θα χαλαρώσει και θα αυξηθεί η χωρητικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιτροπή συζητήθηκε και το θέμα των Αποκριών, και η εισήγηση ήταν να μην υπάρξουν καρναβαλικές εκδηλώσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι ειδικοί εκτιμούν, ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όταν και θα πυκνώσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, θα υπάρχει περαιτέρω κλιμάκωση της πανδημίας, και θεωρούν ότι ο συνωστισμός που δημιουργείται στα καρναβάλια μπορεί να παρεκτρέψει την κατάσταση. Κάπως έτσι, κλίνουν προς απαγόρευση των καρναβαλιών, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ