Κροκόδειλος, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση: Ένα πρωτότυπο έργο της Ελίζε Βιλκ στο Μπάγκειον

0

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει την 44η δημιουργία της, επάνω στο μονολογικό έργο «Κροκόδειλος» της Ελίζε Βιλκ, σε μια δροσερή αίθουσα του Ξενοδοχείου Μπάγκειον.

«Μετά από δυόμιση χρόνια αναμονής – υπομονής παρουσιάζουμε για έξι μόνο παραστάσεις τη νέα μας προΤΑΣΗ επάνω στο θεατρικό έργο της Ρουμάνας συγγραφέως Ελίζε Βιλκ, «Κροκόδειλος».

Ο Ντάβιντ (Ηλίας Βογιατζηδάκης) στο πέρασμα από την παιδική στην εφηβική ηλικία προσπαθεί να μιλήσει για αυτόν και τα θέλω του. Προσπαθεί να ακουστεί. Και να μοιραστεί αυτό το παράξενο δάγκωμα στο στομάχι όταν είναι λυπημένος. Ο έρωτας που τον κάνει να αναρωτιέται διαρκώς για το ποιος είναι αλλά και για το πως τον βλέπουν οι άλλοι.

Μια μοναχική πορεία προς τη συνειδητοποίηση.

Απώλεια, ερωτική αφύπνιση, διαφορετικότητα, σχολικός εκφοβισμός, μοναξιά είναι τα κύρια θέματά του έργου».

Συντελεστές

Μετάφραση: Βαγγέλης Δουκουτσέλης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης

Επιμέλεια κίνησης: Μυρτώ Δελημιχάλη

Παίζει ο Ηλίας Βογιατζηδάκης

Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Σχετικά με το έργο από την συγγραφέα

«Για το τελευταίο μέρος της εφηβικής τριλογίας (“Η Πράσινη Γάτα” και “Αεροπλάνα από Χαρτί”) ήθελα να γράψω για το πως είναι να νιώθεις διαφορετικός και ευάλωτος και διάλεξα την δομή ενός μονολόγου για να πω την ιστορία του Ντάβιντ, ένα αγόρι 11 χρονών με αβέβαιη σεξουαλικότητα. Ο μονόλογος είναι δομημένος σε 16 μέρη αποκαλύπτοντας την πορεία του χαρακτήρα του Ντάβιντ και τα διαφορετικά στάδια και τραύματα από τα οποία περνάει. Επίσης ξετυλίγεται και η σχέση του Ντάβιντ με τους άλλους χαρακτήρες. Ο “Κροκόδειλος” αποτέλεσε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο γράφω. Είναι το πρώτο μου κείμενο χωρίς κανένα σημείο στίξης, χωρίς κεφαλαία και σε μορφή ποιήματος».

ΟΜΑΔΑ προΤΑΣΗ

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ συγκροτήθηκε το φθινόπωρο του 2005 από επαγγελματίες του θεάτρου. Έχει έδρα της την Αθήνα. Όραμα της να «προτείνει» το νέο, το δημιουργικά ουσιώδες, το διαφορετικό, το «άλλο» στην τέχνη του θεάτρου και των λοιπών παραστατικών τεχνών μέσω ενός γόνιμου διαλόγου της τέχνης και του ανθρώπου, σχηματίζοντας συνάμα μια «τάση» στην έκφραση∙ ριζοσπαστική, ελεύθερη, αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό την οποία και επιθυμεί σταδιακά να διαμορφώσει, κατά τη διάρκεια της πορείας της στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας αλλά και πέρα από αυτήν.

Ο μινιμαλισμός και η αφαίρεση είναι τα κυριότερα ρεύματα που τροφοδοτούν καλλιτεχνικά το σχήμα.. Η Ομάδα δεν χρηματοδοτείται από κανέναν κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. «Αυτοχρηματοδοτείται», ωστόσο, από την ανεξάντλητη δεξαμενή της φαντασίας και τη ζωογόνα ανάγκη για πειραματισμό και καλλιτεχνική έκφραση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ