Κ. Χατζηδάκης: “Αξιοποιούμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να έχουν οι Έλληνες εργαζόμενοι ένα καλύτερο μέλλον” – Όσα πρέπει να ξέρετε για το Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά»

0

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα εκπαιδευτούν σε ένα πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α), προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτεί το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε το πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» αναφέροντας: “Δεν απορροφούμε απλώς, αλλά αξιοποιούμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να έχουν οι Έλληνες εργαζόμενοι ένα καλύτερο μέλλον. Το αξίζουν, αλλά η Πολιτεία δεν έχει βρεθεί πάντα δίπλα τους. Μιλάω για το πρόγραμμα κατάρτισης με πληρωμή «Πάω Μπροστά» 150.000 εργαζόμενων σε κάτι πολύ χρήσιμο και σύγχρονο: Στις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες. Και αυτό θα γίνει μέσω πιστοποιημένων εταιριών ή -και αυτό είναι πολύ σημαντικό- των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» είναι το δεύτερο πρόγραμμα «νέας γενιάς» που τρέχουμε μαζί με τη Δημόσια Υπηρεσίας Απασχόλησης. Έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα για την κατάρτιση 120.000 ανέργων στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Και οι άνεργοι για πρώτη φορά πέρασαν τις πύλες των Πανεπιστημίων για κατάρτιση. Ενώ υπολογίζουμε ότι με το 1 δις. ευρώ που θα διατεθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης για κατάρτιση θα ωφεληθούν 500.000 εργαζόμενοι και άνεργοι.

Είμαστε αποφασισμένοι τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο. Και γι’ αυτό έχουμε ήδη θεσπίσει με τον νόμο «Δουλειές Ξανά» μια σειρά από ρυθμίσεις που αναβαθμίζουν στην πράξη το σύστημα κατάρτισης στην Ελλάδα: Με αξιολόγηση τόσο των παρόχων όσο και των καταρτιζόμενων. Με σύνδεση των αμοιβών τους με τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους. Με πιστοποίηση από διεθνείς εταιρίες τεχνολογίας, σε συνέχεια της συνεργασίας της ΔΥΠΑ με Microsoft, Google, Amazon, Cisco κ.α.

Σήμερα οι εξελίξεις στην οικονομία και στην αγορά εργασίας τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες. Γι’ αυτό και αυτό το πρόγραμμα αυτό για την κατάρτιση 150.000 εργαζομένων έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία!”

 

Πώς λειτουργεί το Πρόγραμμα

Ο κάθε ωφελούμενος θα παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 80 ωρών, διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για το οποίο θα λαμβάνει ένα επίδομα 5 ευρώ την ώρα. Συνολικά πρόκειται για 400 ευρώ. Απλώς θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, μισθωτός του ιδιωτικού τομέα και να καταθέσει τα στοιχεία της ταυτότητας και του απολυτηρίου του ηλεκτρονικά.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με 12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση και με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών ή «πράσινων» γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Ένας καταρτιζόμενος μπορεί π.χ. να επιλέξει ένα πρόγραμμα e-shop, ψηφιακό μάρκετινγκ, data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics, ψηφιακές τεχνολογίες στον αγροτικών τομέα. Διατίθεται πλήθος μαθημάτων για ότι ενδιαφέρει κάθε υποψήφιο.

Η αίτηση κατατίθεται ηλεκτρονικά και όταν ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν την πιστοποίηση που χρειάζεται στην αγορά εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ