Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών: Μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης αδειών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και άμεση έναρξη εκπαιδευτικής διαδικασίας για Φορείς αγοράς- Επιστολή στο υπουργείο Εργασίας

0

Επιστολή, για την μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης αδειών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου καθως και την άμεση έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους Φορείς αγοράς, έλαβε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από τον Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών. Την επιστολή αυτή επίσης έλαβε και η κα. Άννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέας Εργασίας.

Ο ΛΣΑ στην επιστολή του θέτει το ζήτημα της ανάγκης επιπλέον χρόνου για την εφαρμογή των διαδικασιών της ψηφιακής οργάνωσης και της υποβολής των δηλώσεων των χορηγούμενων αδειών από τους εργοδότες. Ως εκ τούτου κρίνει απαραίτητη την επανεξέταση της καταληκτικής ημερομηνίας της διαδικασίας.

 

Η επιστολή

“Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια της εφαρμογής των διαδικασιών που αφορούν στην ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας και σχετικά με την υποβολή δηλώσεων των χορηγούμενων αδειών από τους εργοδότες, θεωρούμε ότι χρήζει επανεξέτασης η καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας, τουλάχιστον για τις πρώτες υποβολές.

Προτείνουμε τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας στις 20/03/2023 για τις δηλώσεις χορηγούμενων αδειών μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2023, προκειμένου να υποβληθούν ορθά από τους επιχειρηματίες-εργοδότες, καθώς και την άμεση έναρξη των ενημερωτικών ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων από στελέχη του Υπουργείου σας για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε Φορείς της αγοράς.

Φυσικά, ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, είναι πάντα στη διάθεσή σας για τη διοργάνωση από κοινού τέτοιων ενημερωτικών εκδηλώσεων!

Σε αναμονή των ενεργειών σας.”

 

Πηγή: eea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ