Μία ακόμη 3άρα για την ΑΕΚ φέτος – Τέλος έβαλε στα όνειρα των Πειραιωτών για κατάκτηση του τίτλου στέλνωντας τους στο -9!  

0

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης επικρατώντας με το εμφατικό 1-3  του Ολυμπιακού για την 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Η Ένωση για μία ακόμη φορά συγκατοικεί με τον Παναθηναϊκό -ο οποίος πέρασε και αυτός αλόβητος απο την Τούμπα- και βρίσκεται πλέον στο +9 από τους ερυθρόλευκους.

Η Ένωση πήρε ένα σπουδαίο διπλό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Επικράτησε σχετικά  εύκολα 3-1 του Ολυμπιακού για την 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και συνεχίζει την συγκατοίκηση με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εμφατικά ανώτεροι στο πρώτο μέρος και μόλις στο 7ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Μίγιατ Γκατσίνοβιτς. Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ανέβασε για λίγο την απόδοσή του και στο 53′ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μπακαμπού.

Παρ΄ όλα αυτά ο Λιβάι Γκαρσία ύστερα απο μαρκάρισμα του Ρεαπψιουκ πάνω στον Βίντα, από το σημείο του πένταλντι  έδωσε ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ, με τους ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονονται στον Ιταλό Μάσα. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Πέτρος Μάνταλος στο 90+1 με ένα πολύ όμορφο γκολ κάνοντας ότι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού.

Ύστερα η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν κύλησε ομαλά καθώς ο πρόεδρος των ευθρόλευκων και στελέχοι της ΠΑΕ πετούσαν μπάλες στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αποκορύφωμα στο τραγικό αυτο φινάλε ήταν το “Ντού” των “οπαδών”.

Το παιχνίδι

 Η ΑΕΚ μπήκε για μία ακόμη φορά φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 3ο λεπτό η Ένωση χτύπησε την πόρτα του Πασχαλάκη. Ο Στίβεν Τσούμπερ έδωσε στον Γκαρσία, ο οποίος υπό την πίεση του  Μπα και από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία. Ένα λεπτό αργότερα, ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα ο Ελίασον κάνοντας πλασέ με τη μια μέσα από την περιοχή είδε τον Πασχαλάκη να τον νικά.

Στο 7′ οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα. Ο Τσούμπερ και ο Γκατσίνοβιτς έκαναν το 1-2 και ο Σέρβος  με σκαστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1. Οι ερυθρόλευκοι για μία ακόμη φορά φέτος κόντρα στην ΑΕΚ έδειχναν ανύμποροι  να αντιδράσουν.

Στο 21′ είχε νέα καλή ευκαιρία. Η μπάλα στρώθηκε στον Πινέδα εκτός περιοχής. Ο Μεξικανός εξαπέλυσε μία βολίδα αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε μία δύσκολη απόκρουση. Έξι λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου με προσπάθεια του Τσούμπερ που έφυγε άουτ.

Στο 39′ ήταν η πρώτη τελική του Ολυμπιακού. Ο Ροντινέι έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα άουτ. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στο σκορ, με την ΑΕΚ να διατηρεί δίχως κανένα πρόβλημα το προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος, με τον Ανιγκό στο 51′ να αλλάζει τις πτέρυγες περνώντας τους Μασούρα και Βρουσάι αντί των Βαλμπουενά, Μπιέλ. Άμεσα, οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν μεσοεπιθετική πνοή.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα στο 53′. Σε φάση διαρκείας, ο Φορτούνης κράτησε την μπάλα ζωντανή στα αριστερά. Μοίρασε στον Μασούρα, ο οποίος γέμισε στην περιοχή, με τον Μπακαμπού να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει… φόρα. Ο Αλμέιδα προσπάθησε να ηρεμήσει την ομάδα του με αλλαγές, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Γιόνσον και Άμραμπατ στις θέσεις των Σιμάνσκι και Ελίασον αντίστοιχα. Η Ένωση κάπως ισορρόπησε, ενώ ο Ανιγκό άλλαξε τον επιθετικό του, με τον Αραμπί να αντικαθιστά τον Μπακαμπού στο 77ο λεπτό.

Η ΑΕΚ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 81′. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρέαμπτσουκ από τον Βίντα σηκώνοντας διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους. Ο VAR δεν κάλεσε τον Μάσα και η απόφαση δεν άλλαξε. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και με εξαιρετική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεκάθαρα τα ηνία του παιχνιδιού. Στο 85ο λεπτό ο Γκαρσία απείλησε ξανά. Ο 25χρονος φορ μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Πασχαλάκης τον σταμάτησε. Στο 90+1′ ο Πέτρος Μάνταλος πέτυχε ένα απίθανο γκολ.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα στην περιοχή και έκανε ότι ήθελε τον Μπα ρίχνοντας τον κάτω με φοβερό κόψιμο στην μπάλα, ενώ στην συνέχεια με φοβερό σκαφτό πλασέ έγραψε το 1-3.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ