Μαρόκο-Ισραήλ: Θέλουν τετραπλασιασμό του όγκου των εμπορικών τους συναλλαγών

0

Το Μαρόκο και το Ισραήλ φιλοδοξούν να τετραπλασιάσουν τον όγκο των εμπορικών τους ανταλλαγών. Στόχος είναι να ξεπεράσουν τα 500 εκατ. δολάρια ετησίως, όπως δήλωσε το ισραηλινό υπουργείο Οικονομίας στη διάρκεια μιας επίσκεψης στο βασίλειο με σκοπό την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

«Το επίπεδο των οικονομικών και εμπορικών ανταλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες, που ανέρχεται σήμερα στα 130 εκατ. δολάρια ετησίως δεν είναι ικανοποιητικό, πρέπει πολύ γρήγορα να φθάσουμε τα 500 εκατ. τον χρόνο, και ακόμη να πάμε και πιο πέρα», δήλωσε η Ισραηλινή υπουργός Όρνα Μπαρμπιβάι στους δημοσιογράφους μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας με τον Μαροκινό υπουργό Βιομηχανίας Ριάντ Μεζούρ.

 

Τι προβλέπει η συμφωνία

Η συμφωνία προβλέπει κυρίως συνομιλίες για τη δημιουργία ειδικών βιομηχανικών ζωνών στο Μαρόκο, τη συνεργασία ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα των δύο χωρών και την ανταλλαγή εμπειρογνωσίας στον τομέα της καινοτομίας, δήλωσε από την πλευρά του ο Μεζούρ.

 

Τετραήμερη επίσκεψη στο Μαρόκο

Η τετραήμερη επίσκεψη της Μπαρμπιβάι, που έφθασε την Κυριακή, στη Ραμπάτ, αποτελεί ένα νέο στάδιο στην προσέγγιση ανάμεσα στο Μαρόκο και στο Ισραήλ που ξεκίνησε μετά την αποκατάσταση των διμερών διπλωματικών σχέσεων τον Δεκέμβριο του 2020 υπό την αιγίδα της Ουάσινγκτον.

Ακολουθεί την πρώτη επίσκεψη, στα τέλη Νοεμβρίου 2021, του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντζ, η οποία κατέληξε σε μια σημαντική συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας και συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, σε ένα υπόβαθρο ζωηρών εντάσεων με τη γειτονική Αλγερία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ