Μαφιόζικη επίθεση στη Νέα Σμύρνη: Σεσημασμένος ο στόχος του εκτελεστή – Εκτός κινδύνου η 31χρονη

0

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για να ταυτοποιηθεί ο εκτελεστής της μαφιόζικης επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (18/12), σε μπαρ στη Νέα Σμύρνη, στην κεντρική πλατεία της περιοχής, επί της οδού 25ης Μαρτίου.

Από τις Αρχές θεωρείται βέβαιο πως υπήρχαν και συνεργοί, όπως τσιλιαδόρος αλλά και άτομο που θα ανέμενε σε όχημα διαφυγής, αφού αμέσως μετά την πράξη του ο δράστης διέφυγε τρέχοντας ανάμεσα στο πανικόβλητο πλήθος, από ένα στενό και ύστερα τα ίχνη του χάνονται.

Νεκροί κατέληξαν οι δύο Αλβανοί 41 και 44 ετών αντίστοιχα που κάθονταν μαζί σε τραπέζι του μπαρ.

Ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης φορούσε μπλούζα με κουκούλα και χειρουργική μάσκα και κρυβόταν πίσω από μία πρασιά έξω από το μπαρ, ξαφνικά τράβηξε ένα όπλο, κινήθηκε γρήγορα προς το τραπέζι τους και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός τόσο στο κατάστημα όσο και στην γύρω περιοχή που ήταν γεμάτη κόσμο και περαστικούς και έτρεχαν να σωθούν.

Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές με πιστόλι. Ο 41χρονος σωριάστηκε επί τόπου νεκρός με δύο σφαίρες στο κεφάλι, ενώ ο 44χρονος ομοεθνής του που καθόταν στο ίδιο τραπέζι μαζί του τραυματίστηκε στον θώρακα κοντά στην καρδιά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και εκεί κατέληξε και εκείνος.

Από τις σφαίρες που έπεσαν «βροχή» τραυματίστηκε σοβαρά και μία 31χρονη Ελληνίδα στην κοιλιακή χώρα και επίσης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Η κοπέλα ήταν παντελώς άσχετη με τους άλλους δύο που κατέληξαν νεκροί και απλά είχε πάει από άλλη περιοχή στο συγκεκριμένο μπαρ και έπινε το ποτό της, σε άλλο τραπέζι του καταστήματος.

Η άτυχη κοπέλα χειρουργήθηκε και ευτυχώς της αφαιρέθηκε η σφαίρα και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σεσημασμένος για διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών ο στόχος του εκτελεστή
Ο 41χρονος που δέχτηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι και σωριάστηκε επί τόπου νεκρός, ήταν σεσημασμένος για διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών.

Υπήρξε μία πληροφορία στις Αρχές, ότι ενδεχομένως εμπλέκεται και σε κύκλωμα εκβιαστών που λυμαίνεται τα μπαρ της περιοχής, ωστόσο δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία. Ο ομοεθνής του που καθόταν μαζί του για ποτό δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και θεωρείται εξίσου παράπλευρη απώλεια.

Στην ευρύτερη περιοχή η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό αρχικά για τον εντοπισμό του δράστη, δίχως όμως αποτέλεσμα. Τα κίνητρα της επίθεσης παραπέμπουν σε μαφιόζικου τύπου εκτέλεση και ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ και από το βιντεοληπτικό υλικό του κλειστού κυκλώματος της επιχείρησης φαίνεται ξεκάθαρα πως στόχος του εκτελεστή ήταν ο πρώτος νεκρός.

Ωστόσο, η τακτική του δράστη δείχνει και πόσο αδιάφορο του ήταν, αν από αυτή την ενέργεια θα προέκυπταν και αθώα θύματα, όπως και έγινε από την βροχή των πυροβολισμών, σε ένα γεμάτο από κόσμο μαγαζί, κάτι που καθιστά ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη για τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, να εξιχνιασθεί σύντομα αυτή η υπόθεση και να εντοπιστούν τα άτομα που κρύβονται από πίσω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ