Μεγάλες αλλαγές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Eurocup και BCL ενώνονται από τη σεζόν 2024-25»

0
Σύμφωνα με δημοσίευμα από ιστοσελίδα του Ισραήλ, Euroleague και FIBA είναι πολύ κοντά στο αποφασίσουν την ένωση των διοργανώσεων των Eurocup και Basketball Champions League.
Μια πολύ σημαντική εξέλιξη έρχεται να φέρει νέα δεδομένα στον ευρωπαϊκό μπασκετικό χάρτη, καθώς όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Walla» από το Ισραήλ, βρισκόμαστε κοντά στη συνεργασία των Euroleague και FIBA με την ένωση των Eurocup και Basketball Champions League.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στη συνάντηση των μετόχων της Euroleague, εκεί όπου μεταξύ άλλων πάρθηκε και η απόφαση για την εισαγωγή play-in τουρνουά στη διοργάνωση, οι εκπρόσωποι των συλλόγων έλαβαν ενημέρωση σχετικά με τις συνεχιζόμενες «ειρηνευτικές συνομιλίες» με τη FIBA, με στόχο να μπει ένα τέλος στις συνεχείς συγκρούσεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Ένα λοιπόν από τα θέματα που φαίνεται πως έχει πέσει σοβαρά στο τραπέζι, είναι η ένωση των δύο διοργανώσεων, από τη σεζόν 2024-2025, με πηγές μετά τη συνάντηση να αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Δεν είναι αδύνατο οι δύο διοργανώσεις να ενωθούν σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα. Είναι πιθανό ότι αυτό δεν θα συμβεί την επόμενη σεζόν, αλλά το σχέδιο είναι να φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση μέσα σε δύο χρόνια».
Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ