Μεγάλο το βάρος της ακρίβειας για τους Ιταλούς – Πλήγμα για τα νοικοκυριά οι αυξήσεις σε ενέργεια

0

Μέχρι και 38,5 δισ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι ενδέχεται να πληρώσουν τα νοικοκυριά στην Ιταλία, λόγω των αυξήσεων σε ενέργεια και καύσιμα.

Σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών Assoutenti, τα ιταλικά νοικοκυριά καλούνται να σηκώσουν φέτος ένα πολύ μεγάλο βάρος, καθώς πρέπει να βγάλουν περισσότερα χρήματα από τα ταμεία τους για να αντέξουν τις αυξήσεις.

 

Μεγάλες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των Ιταλών

Υπολογίσθηκε ότι κάθε ιταλική οικογένεια θα αναγκασθεί να ξοδέψει 1.480 ευρώ περισσότερο από το πέρυσι, αλλά δεν αποκλείεται, με την πάροδο των μηνών, το ποσό αυτό να αυξηθεί. «Η όλη κατάσταση θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μειώσουν δραστικά τη συνολική τους κατανάλωση αγαθών», ανέφερε ο πρόεδρος της Assoutenti, Φάμπιο Τρούτσι.

 

Σε υψηλά 25ετίας ο πληθωρισμός

Όπως αναφέρουν, χαρακτηριστικά, τα ιταλικά ΜΜΕ, τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός -σε ετήσια βάση- άγγιξε το 4,8%, το υψηλότερο ποσοστό από το 1996. Τα είδη τροφίμων, τέλος, τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν -πάντα σε ετήσια βάση- κατά 3,8%.

Και όλα αυτά γίνονται σε μια χώρα που έχει «γονατίσει» και η πανδημία του κορωνοϊού, σε κάθε τομέα -ακόμη και ψυχολογικό. Είναι χαρακτηριστικό πως το υπουργείο Υγείας της χώρας προσανατολίζονται στην παροχή επιδόματος ύψους 500 ευρώ για ψυχολογική θεραπεία, εξαιτίας της πανδημίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ