Μειώθηκε ελαφρά ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση

0

Ελαφρά μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση.

Μικρή μείωση σε ετήσια βάση κατέγραψε τον Ιανουάριο του 2024 ο τζίρος του συνόλου των επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία, σε σχέση με τα μεγέθη του αντίστοιχου μήνα του περασμένου έτους, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πιο συγκεκριμένα, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν  διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιανουάριο 2024 ανήλθε σε 25.922.777 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας  μείωση 1,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2023, που είχε ανέλθει 26.326.808 χιλ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο  εργασιών τον Ιανουάριο 2024 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2023 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή  Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 47,0%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι  επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες, κατά 33,5%.

Ειδικότερα, οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2023, βάσει  του νέου πλαισίου προσδιορισμού είναι οι κάτωθι:

• Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών (37,8%)

• Μεταποίηση (20,5%)
• Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού (6,9%)
• Μεταφορά και Αποθήκευση (5,4%)
• Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (4,4%)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ