Μεξικό: Ακόμη δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν – Στους 11 οι νεκροί εργαζόμενοι σε ΜΜΕ στη χώρα το 2022

0

Δύο Μεξικανές δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν τη Δευτέρα στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), στο Μεξικό, ανεβάζοντας τους δολοφονημένους δημοσιογράφους στο Μεξικό μέσα στο 2022 στους 11, σύμφωνα με τα στοιχεία της Οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα».

Η Γιεσένια Μολινέδο, η διευθύντρια του ειδησεογραφικού ιστότοπου El Veraz, και η Σέιλα Τζοάνα Γκαρσία, εικονολήπτρια, δολοφονήθηκαν στον δήμο Κοσολεακάκε, ενημέρωσε η εισαγγελία μέσω Twitter. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του μεξικανικού Τύπου, δολοφονήθηκαν από αγνώστους ένοπλους ενώ βρίσκονταν μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι δύο γυναίκες ασκούσαν παράλληλα με τη δημοσιογραφική τους δουλειά και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, λόγω της επισφάλειας που βίωναν.

Ο κυβερνήτης της Βερακρούς, ο Κουιτλάουακ Γκαρσία, ανέφερε πως συγκροτεί ειδικό κλιμάκιο για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δολοφόνοι τους.

Η ατιμωρησία είναι συχνά ο κανόνας στις δολοφονίες δημοσιογράφων στο Μεξικό, πάγια μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους εργαζόμενους στον Τύπο. Τουλάχιστον 150 έχουν δολοφονηθεί στη χώρα από το 2000, κατά την RSF.

Οι θάνατοι των δύο γυναικών κάνουν ακόμα πιο βαρύ αυτόν που ήταν ήδη ένας από τους χειρότερους απολογισμούς θυμάτων στις τάξεις των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ