Μεσολόγγι: Φρούριο τα δικαστήρια για την απολογία του κρεοπώλη, «Θα έχουμε εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες»

0
Για 18η μέρα συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Σφίγγα ο κρεοπώλης.

Εξακολουθεί να αρνείται την ανάμιξή του στην υπόθεση του Μπάμπη ο κρεοπώλης από το Μεσολόγγι, παρά τις αντιφάσεις στις οποίες έχει πέσει με την εξαφάνιση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, σφίγγα εξακολουθεί να παραμένει ο κρεοπώλης.

«Αναμένουμε να ακούσουμε μια αλήθεια, μέχρι σήμερα εμπαίζει τις Αρχές. Ό,τι έχει πει μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί το αντίθετο», δήλωσε μιλώντας στον ANT1 o δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου αγνοουμένου, Κώστας Δημόπουλος.

«Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Ειδική ομάδα με εκπαιδευόμενους σκύλους βρίσκεται στην πόλη», σημείωσε ο ίδιος για την πορεία των ερευνών.

Ο κ. Δημόπουλος σχολίασε πως το πλέον επιβαρυντικό εξ αυτών είναι το στίγμα από το κινητό του φερόμενου ως δράστη: «Το στίγμα του στον συγκεκριμένο τόπο δεν μπορεί να το δικαιολογήσει. Έχει προκύψει κι ένα οικονομικό κίνητρο. Όλα τα άλλα διερευνώνται. Είναι ένα έγκλημα που εμπλέκονται και άλλοι δράστες και η ανακριτική διαδικασία θα εξελιχθεί»

«Μέσα σε 50 λεπτά που τόσο τοποθετεί η Αστυνομία τις κινήσεις του είναι ότι δεν μπορεί να κάνει ένα τέτοιο έγκλημα που φέρει επαγγελματικά χαρακτηριστικά από μόνος του, σίγουρα κάποιος τον έχει βοηθήσει», εξήγησε ο δικηγόρος για το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση

«Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε ένα κατηγορούμενο. Ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, έχουν κατασχεθεί κάποια τηλέφωνα. Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και σίγουρα θα έχουμε εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες», κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.

Σήμανε συναγερμός

Το μεσημέρι της Κυριακής, σήμανε συναγερμός καθώς ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, που ερευνούσε από το πρωί, μύρισε ανθρώπινα απομεινάρια στη λιμνοθάλασσα.

Ο χειριστής του ενημέρωσε αμέσως τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής που βρισκόταν στο σημείο, ώστε να σηκώσει drone και να το ελέγξει. Πρόκειται για ένα ρηχό σημείο της λιμνοθάλασσας, όπου όμως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δεν μπόρεσε να γίνει επιτόπιος έλεγχος.

Ο 50χρονος κρεοπώλης που συνελήφθη, συνεχίζει να κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και ο 36χρονος φίλος του, του οποίου το κινητό εξέπεμψε στο ίδιο σημείο με του 31χρονου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος του.

Οι κινήσεις του στις κάμερες

Το βράδυ της εξαφάνισης ο νεαρός άντρας, μαζί με τον 50χρονο, έφυγαν από το σπίτι του και κατέληξαν πάνω στην παλιά εθνική οδό, όπως ο φερόμενος δράστης ισχυρίστηκε.

Το αυτοκίνητο του κρεοπώλη εμφανίστηκε σε κάμερα ασφαλείας, λίγο πιο κάτω από το σημείο, που ανέφερε πως άφησε τον Μπάμπη, και η κάμερα τον κατέγραψε να επιστρέφει από τον ίδιο δρόμο, αλλά πενήντα λεπτά αργότερα.

«Εκεί που λέει ότι τον άφησε είναι ένα νεκρό σημείο, δε θα μπορούσε να δώσει τοποθεσία σε κάποιον για να τον πάρει. Η επόμενη κάμερα που υπάρχει είναι στο βενζινάδικο, στο οποίο δε φαίνεται. Έχει χαθεί τώρα σε αυτήν την περιοχή, είτε στο βουνό, είτε προς τα κάτω κάπου, αλλά μιλάμε για τεράστιες αποστάσεις. Δηλαδή από τον κάμπο μπορείς να πας μέχρι κάτω στη θάλασσα», λέει η αδερφή του αγνοούμενου.

Μια κάμερα ασφαλείας, η οποία ανήκει σε μίνι μάρκετ, κατέγραψε την ημέρα εκείνη τις κινήσεις του 50χρονου κρεοπώλη. Ο τελευταίος καταγράφηκε λίγη ώρα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του 31χρνονου να πηγαίνει στο μίνι μάρκετ και να αγοράζει χαρτί κουζίνας

Ο κατηγορούμενος διακρίνεται να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και βιαστικός ενώ φαίνεται να κοιτάζει συνεχώς προς το αυτοκίνητό του και πετάει τα χρήματα στον πάγκο.

«Τον τρώνε τα ψάρια»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στην εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega, τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί το όπλο του Μπάμπη που θα μπορούσε να δώσει μια πιο καθαρή εικόνα.

Μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι ο 50χρονος κρεοπώλης αρνείται τις κατηγορίες αλλά και το να μιλήσει λόγω του ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη το πτώμα του 31χρονου.

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη. Το όπλο, προφανώς, ο δολοφόνος το έβαλε εκεί που έβαλε και τον Μπάμπη, ή μπορεί σε κάποιο άλλο σημείο. Είναι σημαντικό να βρεθεί, είναι πιο εύκολο να βρεθεί από ένα πτώμα. Στο Μεσολόγγι έχουν πέσει κατακόρυφα οι πωλήσεις ψαριών, γιατί ο κόσμος θεωρεί ότι τον έριξε στη λιμνοθάλασσα και τον τρώνε τα ψάρια», ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε: «Η περιοχή που ψάχνουμε είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει μόνο στεριά, υπάρχουν πολλά σημεία με νερό και βάθος. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος εάν είναι μέσα στο νερό. Οι αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία, υπάρχουν σημεία που οι αστυνομικοί έχουν πάρει χώμα και το έχουν στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ