Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το Φεστιβάλ με τίτλο «Βιώσιμος Πλανήτης: Οι Νέοι Σχεδιάζουν»

0

To Φεστιβάλ διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Σαλαμίνας στο ευρωπάικο έργο “Young Service Designers – YSD”.

Το Φεστιβάλ έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2023 στο Άλσος Δημαρχείου Σαλαμίνας, το οποίο γέμισε με πάνω από 100 νέους, μαθητές και κάτοικους του νησιού οι οποίοι παρευρέθησαν και συμμετείχαν ενεργά στα δρώμενα.

Οι 5 θεματικές που αποτέλεσαν τη βάση όλων των δράσεων του Φεστιβάλ είναι οι εξής:

 -πυρασφάλεια και πυροπροστασία

-προστασία του Περιβάλλοντος και ανακύκλωση

-πνιγμός και Πρωτες βοήθειες

-ασφάλεια στο δρόμο / Οδική ασφάλεια

-κοινωνική ενσωμάτωση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία  (ΑμεΑ)

Το Σάββατο 27 Μαΐου, το Φεστιβάλ μάς ξεκίνησε με τις εναρκτήριες ομιλίες του Δημάρχου Σαλαμίνας, κ. Γιωργου Πάνάγοπουλου και της κά. Δέσποινας Παπαδάκη, υπεύθυνης διοργάνωσης, οι οποίοι καλωσόρισαν τον κόσμο και ευχαρίστησαν  τους παρόντες φορείς για τη συμμετοχή τους. Παράλληλα, εξέφρασαν την ελπίδα τους το Φεστιβάλ αυτό να αποτελέσει ένα νέο θεσμό για το νησί μάς, που, ετησίως, κατά την περίοδο έναρξης της τουριστικής περιόδου, θα διοργανώνεται προκειμένου να αναδείξει  τους φορείς και τις δράσεις του νησιού μάς, αλλά και να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες και κάτοικους του νησιού για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, της πυροπροστασίας, ζητήματα πρώτων βοηθειών και προστασίας από πνιγμούς, αλλά και οδικής ασφάλειας, ζητήματα  ιδιαίτερα σημαντικά για την ασφάλεια και την υγειά όλων μας.

Το Άλσος απέναντι από το Δημαρχιακό  Μέγαρο, φιλοξένησε  περίπτερα με οργανισμούς και φορείς του νησιού, οι οποίοι δέχτηκαν την πρόσκληση και ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπάικη Ένωση και το πρόγραμμα ERASMUS

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ αποτέλεσε μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το νησί και το Δημο Σαλαμίνας, αλλά και ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση για όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση συμπεριλαμβανομένων και των νέων που συμμετείχαν στο έργο Young Service Designers και είδαν την ιδέα τους να υλοποιείται αλλά και τον αντίκτυπο που έχει στην τοπικη κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ