Μοιράστηκαν 6.000€ σε τρεις Δημότες Για την αντιμετώπιση δυσβάσταχτου κόστους ιατρικής περίθαλψης και θεραπείας

0

Την χορήγηση χρηματικού βοηθήματος 6.000 ευρώ συνολικά και ισόποσα, σε τρεις δημότες και κατοίκους της Αίγινας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 26η Απριλίου 2023. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς ανέφερε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι σύμφωνα με το άρθρο 202 παρ.2 του Ν.3463/06, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί με απόφασή του να χορηγεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους είδη διαβιώσεως ή περιθάλψεως, κυρίως ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής. Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται χρηματικά βοηθήματα.

Οι τρεις δημότες και κάτοικοι της Αίγινας έπειτα από αίτηση που υπέβαλαν με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ζήτησαν οικονομική ενίσχυση από το Δήμο, καθώς αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα υγείας και σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει την οικονομική ενίσχυση των ανωτέρω προσώπων και να διαθέσει την πίστωση.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα ότι:

Ι. Εγκρίνουν τη χορήγηση χρηματικού βοηθήματος έξι χιλιάδων ευρώ (6.000 €) συνολικά, το οποίο κατανέμεται ισόποσα στον καθένα από τους τρεις δημότες και κατοίκους Αίγινας για την αντιμετώπιση του δυσβάσταχτου κόστους ιατρικής περίθαλψης και θεραπείας των βλαβών στην υγεία τους καθώς και των σοβαρών δυσκολιών στις οποίες έχουν περιέλθει.

ΙΙ. Η δαπάνη θα επιβαρύνει τον Κ.Α 00.6733 του σκέλους των εξόδων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 όπου έχει προβλεφθεί επαρκής πίστωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ