Μόλις 4 στους 10 φορολογούμενους υπέβαλαν δηλώσεις εισοδήματος – Προς παράταση έως τις 29 Ιουλίου

0

Μπορεί το ηλεκτρονικό σύστημα στο taxis να τέθηκε φέτος πολύ νωρίτερα σε εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος, ωστόσο η ανταπόκριση από πλευράς των υπόχρεων φορολογουμένων είναι ιδιαίτερα χαμηλή κι αυτό παρότι απομένουν μόλις δύο εβδομάδες για τη λήξη υποβολής των δηλώσεων στις 30 Ιουνίου.

Η λογική της τελευταίας στιγμής παραμένει με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να αναγκαστεί και φέτος να προχωρήσει αρχικά σε 15μερη παράταση τον Ιούλιο και ενδεχομένως και νέα παράταση μέχρι 29 Ιουλίου ,εάν απαιτηθεί,που είναι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για όσους λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα από την εφορία.

Μέχρι σήμερα από τα 6,3 εκατομμύρια των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί περίπου 2,7 εκατομμύρια γεγονός που μεταφράζεται σε ποσοστό 43%. Το υπόλοιπο ποσοστό δηλαδή 3,6 εκ.δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι στις 30 Ιουνίου, δηλαδή πάνω από 200.000 δηλώσεις σε καθημερινή βάση πράγμα αδύνατο.

Με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι σήμερα:

– 1.468.305 δηλώσεις είναι μηδενικές και αποτελούν το 55,3% του συνόλου των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής.

– 706.000 δηλώσεις είναι χρεωστικές,ποσοστό 30,94%

– 128.000 φορολογούμενοι ποσοστό 13,93% θα λάβουν επιστροφή φόρου. Το ποσό που συνολικά θα εισπράξουν ανέρχεται στα 126,9 εκατ. ευρώ ή 342 ο καθένας.

Ωστόσο και όσοι φορολογούμενοι έχουν λαμβάνειν επιστροφή φόρου ,δεν είναι βέβαιο ότι θα δουν το χρωμα του χρήματος.Εάν χρωστούν στην εφορία η στον ΕΦΚΑ προηγείται ,πριν την εκκαθάριση των δηλώσεων,συμψηφισμός με οφειλόμενα και μόνο εάν υπάρχει πιστωτικό υπόλοιπο από την διαφορά που προκύπτει , επιστρέφεται στον φορολογούμενο..Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μικρός αριθμός φορολογουμένων με χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα θα δουν τελικά χρήματα από την εφορία στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Πηγή:athina984.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ