Νέα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα – Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα τιμολόγια

0

H μέση τιμή της κιλοβατώρας που αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι πάροχοι ρεύματος θα κυμανθεί περίπου στα 0,6  ή κατά τι υψηλότερα σύμφωνα με το cnn.

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να ανακοινώσουν οι προμηθευτές ρεύματος τις τιμές στα τιμολόγια για τον Οκτώβριο, ενώ αύριο, Τετάρτη θα γίνει γνωστή και η κρατική επιδότηση.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς, η μέση τιμή της κιλοβατώρας που αναμένεται να ανακοινώσουν οι πάροχοι ρεύματος θα κυμανθεί πέριξ των 0,6 ευρώ ή κατά τι υψηλότερα. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα δεδομένα του Σεπτεμβρίου, λόγω και της αποκλιμάκωσης που έχει καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες στην τιμή του φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι μεσοσταθμικά τον προηγούμενο μήνα η ονομαστική τιμή της κιλοβατώρας είχε διαμορφωθεί πέριξ των 0,75 ευρώ, άρα η αγορά αναμένει μείωση της τάξης του 15% με 20% σε μηνιαία βάση. Και αυτό, χωρίς να συνυπολογίζεται η κρατική επιδότηση, η οποία κάλυπτε τουλάχιστον μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο κομμάτι της αύξησης των τιμολογίων για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ