Νέα μητρώα για επιχειρήσεις ελεύθερους επαγγελματίες και ιδρύματα – Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του ΓΕΜΗ

0

Τρία νέα μητρώα τα οποία θα πλαισιώνουν το Γενικό Εμπορικό Μητρώο συγκροτήθηκαν με τον Ν. 4919/2022, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Μητρώο Μη Εμπορικής Οικονομικής Δραστηριότητας

Θα εγγράφονται υποχρεωτικά τα σωματεία, τα ιδρύματα, οι επιτροπές εράνων καθώς και οι αστικές εταιρείες, χωρίς να αποκτούν την εμπορική ιδιότητα.

  • Μητρώο Επωνυμιών και Διακριτικών Τίτλων

Καταχωρούνται με χρονολογική σειρά όλες οι κατοχυρωμένες επωνυμίες και οι διακριτικοί τίτλοι των φυσικών και νομικών προσώπων που ασκούν εμπορική ή οικονομική δραστηριότητα.

Στόχος είναι η διασφάλιση της μοναδικότητας των επωνυμιών, η σύννομη κατοχύρωσή της και η προστασία των επιχειρήσεων από τον κίνδυνο σύγχυσης, της εκμετάλλευσης ξένης φήμης και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

• Γενικό Μητρώο Μελών Επιστημονικών Φορέων

Εγγράφονται προαιρετικά τα πρόσωπα που ασκούν ελεύθερη επαγγελματική δραστηριότητα (ιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι κ.λπ.)

Η εγγραφή των μελών των επιστημονικών φορέων στο ΓΕ.Μ.Μ.Ε.Φ. τίθεται ως προϋπόθεση προκειμένου οι παραπάνω επαγγελματίες να λάβουν κάθε είδους ενωσιακή οικονομική ενίσχυση ή επιχορήγηση μέσω του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και άλλων πηγών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ